Samsung jubileum az IFA-n

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 8. 02:06

A Samsung fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a berlini IFA 2019 kiállításon, ahol bemutatta innovációról, csatlakoztatott életmódról és jövőről szóló terveit.

A vállalat célja, hogy legújabb QLED 8K TV kínálatával a QLED 8K technológia szélesebb körben is elérhetővé váljon, valamint, hogy a háztartási gépek piacán innovatív megoldásokat hozzon a személyre szabható BESPOKE hűtő sorozattal. A Samsung emellett továbbá bővíti 5G portfólióját a Galaxy A90 5G és a Galaxy Fold 5G készülékek bemutatásával. A most bemutatott termékek a Samsung jövőbemutató innovációinak sorába illeszkednek, amelyekkel a vállalat meghatározza a holnap technológiai megoldásait.
 
„A Samsung első fekete-fehér TV-jének 50 évvel ezelőtti bemutatása óta arra törekeszünk, hogy izgalmas, új technológiákat mutassunk be a fogyasztói elektronika, a háztartási gépek és a mobileszközök piacán – mondta el Benjamin Braun, a Samsung európai marketingigazgatója és alelnöke. – A Samsung a jövőre nézve is nem kisebb célokat tűzött ki, mint hogy továbbra is a felhasználók életét gyökeresen megváltoztató, innovatív megoldásokat alkosson.”
 
Tovább bővülő kínálat: bemutatták az új 55 colos QLED 8K TV-t
 
A Samsung QLED 8K TV 2018-as bemutatása óta a QLED tévék eladásai 200 százalékkal növekedtek a megelőző évhez képest. A QLED technológia gyors elterjedése több mint kétmillió eladott készüléket jelentett világszerte az idei év első felében, ami jól mutatja a nagyméretű, magas képminőségű TV-k iránti felhasználói igényt. Erre a fogyasztói igényre válaszul, a Samsung tovább bővíti kínálatát, a jelenleg elérhető 65, 75, 82 és 98 colos verziók mellett, 55 colos QLED 8K tévéjével. 
 
Az 55 colos QLED 8K TV világszerte, így Magyarországon is elérhető. Az új modellel a Samsung a szélesebb méretválaszték igényére ad választ, így mindenki megtalálhatja a lakásához leginkább illő tévét. Az 55 colos készülék rendelkezik a QLED 8K sorozat prémium funkcióival, részletgazdag képével, 100 százalékos színgazdagságával és AI felskálázási technológiájával. Legyen szó akár streaming szolgáltatásról, HDMI-n keresztül csatlakoztatott set-top box tévéadásról, USB tartalomról vagy akár egy telefon képernyőjének tükrözéséről, a 8K Quantum processzor felismeri és felskálázza az alacsonyabb felbontású tartalmakat.
 
BESPOKE háztartási eszközök a modern igényekhez
 
Ahogy a bútorok és a háztartási gépek közötti határvonal egyre inkább elmosódik, a Samsung olyan eszközöket alkot meg, amelyeket a felhasználók a saját életterük sajátosságaihoz és igényeikhez igazíthatnak.
 
Moduláris kialakításuknak köszönhetően a BESPOKE hűtősorozat tagjai a legtöbb konyhai térbe kitűnően illenek. Az új hűtők széles méretkínálatban, nyolc különböző variációban, egyajtóstól egészen a négyajtós típusig lesznek elérhetőek. 
 
A Samsung többfunkciós Dual Cook Steam sütője modern formatervezésnek köszönhetően sokoldalúan használható egyszerre több fogás elkészítésekor is. A függőleges elrendezésű sütő egyedi kialakítású felületeivel és az új felhasználói felülettel a formatervezés új szintjét képviseli. A Dual Cook Steam funkcióval egy időben működhet a légkeveréses sütés az egyik rekeszben, miközben a másikban gőzölni lehet.
A mindennapokra gyakorolt hatásuk mellett a Samsung konyhai innovációi hozzájárulnak a háztartási hulladék csökkentéséhez is. A vállalat megállapodott az okos étel platformot fejlesztő Whiskkel, hogy szorosabb együttműködés keretében a főzést még élvezetesebb és környezettudatos élménnyé tegyék az egész család számára, olyan integrált megoldásokkal, mint például a Family Hub hűtőkben található intelligens bevásárlólista készítés.
 
Bemutatkozik az új Galaxy A90 5G: A Samsung tovább bővíti az 5G-képes Galaxy ökoszisztémát
 
A Galaxy S10 5G bejelentése óta a Samsung folyamatosan együttműködik globális partnereivel azért, hogy az 5G kapcsolatot minél szélesebb körben elérhetővé tegye.
 
A Samsung tovább erősíti 5G-s okostelefon kínálatát az új Galaxy A90 5G bemutatásával, amely Magyarországon várhatóan 2019 negyedik negyedévében lesz elérhető. A Galaxy A90 5G okostelefonnal a felhasználók gyorsan tölthetnek le magas minőségű tartalmakat és oszthatnak meg élő közvetítéseket, elmerülhetnek a 6,7 colos FHD+ Super AMOLED Infinity-U kijelző színeiben, valamint élvezhetik a 4500 mAh kapacitású akkumulátor és a 48 MP-es kamera előnyeit. A Galaxy A90 5G kiváló választás a tartalomfogyasztásban és a tartalomgyártásban aktív felhasználók számára is. 
 
A Samsung bejelentette emellett, hogy a régóta várt Galaxy Fold szeptember 18-tól válik elérhetővé többek között Franciaországban, Németországban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban, később pedig az USA-ban is, Kozmosz Fekete és Űr Ezüst árnyalatokban. Az 5G-képes Galaxy Fold is elérhető lesz egyes piacokon.
 
Az IFA kiállításon a felhasználók találkozhatnak a nyár során bemutatott újdonságokkal is, így a Galaxy Note10 és Note10+ okostelefonokkal, melyek kiemelkedő teljesítménye lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy úgy végezzék munkájukat, ahogy az nekik a legkényelmesebb, és akkor is a legtöbbet hozzák ki magukból, ha éppen úton vannak. Az S Pennel érkező új Galaxy Tab S6 a Samsung első dupla kamerával felszerelt tabletje ultraszéles látószögű lencsével, és 10.5 colos Super AMOLED kijelzővel. 
 
A Samsung innovatív megoldásait a felhasználók 2017 óta a „Samsung Városban” próbálhatják ki. Ebben az egyedileg tervezett térben megtapasztalhatják a csatlakoztatott életmód kényelmét és előnyeit. Idén a „Samsung Város” a különböző felhasználói csoportok egyedi igényeit tükrözi, az otthonról dolgozó szabadúszóktól kezdve, az influencereken át, egészen a friss házasokig. A Samsung Városban az odalátogatók megtekinthetik, hogy válik könnyebbé az élet az önvezető technológiák és a Samsung robotoknak köszönhetően.
Az IFA 2019 kiállításon bemutatott termékekről további információ a Samsung Pavilonban, a City Cube Berlin második emeletén érhető el szeptember 6. és 11. között.