Ultrarövid vetítési távolságú lézerprojektorok és sokoldalú házi-mozi projektorok

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 9. 18:19

Az Epson négy új terméket mutatott be a berlini IFA kiállításon. Az ultrarövid vetítési távolságú lézerprojektor-kínálatába a 130 hüvelykes 4K PRO-UHD1 képet vetítő Epson EH-LS500B/W projektora visz új, stílusos megjelenést.  A két új házimozi projektor szintén alkalmas 4K-tartalmak kivetítésére, az EH-TW7000 és EH-TW7100 modellek kedvező árukkal és sokoldalúságukkal ideálisak családok számára.

A nagyképernyős TV alternatívája
 
Az Epson EH-LS500B/W projektorral 4K-ban nézheti a tartalmakat, miközben ez a gép új, stílusos megjelenést visz az ultrarövid vetítési távolságú lézerprojektor-kínálatba. A 2019-es IFA-kiállítás látogatói megszemlélhetik a visszafogott, modern megjelenésű projektort, amely fekete (EH-LS500B) és fehér (EH-LS500W) színben egyaránt kapható lesz.
 
 
 
Az EH-LS500B és EH-LS500W lézerprojektorok könnyen beállíthatók, kényelmesen elférnek a vetítőfelület közelében, és a lézerprojektorok között versenyképes áron érhetők el. A szabványos vetítési távolságú modellektől eltérően ezek a projektorok akár 130" méretű képet tudnak biztosítani fal melletti elhelyezéssel is. A készülék mindkét színben kecses, letisztult vonalvezetésű, így jól illeszkedik az életterekhez és a szórakoztató célú helyiségekhez.
 
Ezekkel a 4K PRO-UHD1 ultra rövid vetítési távolságú lézerprojektorokkal egyszerűen streamelhet műsorokat és filmeket a rejtett, elülső rekeszbe helyezett média streaming eszköz segítségével (például Amazon Fire TV, vagy Roku). Ezen kívül a projektor három HDMI-portján keresztül a felhasználók DVD-lejátszóról, set-top boxról, játékkonzolról és más eszközökről is megtekinthetnek tartalmakat. Az EH-LS500B/W beépített 10 W-os hangszóróval és HDMI ARC-kapcsolattal rendelkezik, így integrálható AV-rendszerekkel is.
 
Az Epson-projektorok akár háromszor nagyobb fényerőt biztosítanak, mint más, 1 chipes DLP projektorok, és emellett az EH-LS500 modellek képkocka-interpolációval és részletkiemelési technológiával is rendelkeznek. Ezek a 4000 lumenes fényerővel bíró tartós lézerprojektorok ideálisak mindennapi (éjjeli és nappali) használatra, de akár nagy eseményekhez is, legyen szó sporteseményekről vagy filmek vetítésről – minden helyzetben helytállnak. Emellett a 2 500 000:1 értékű kontrasztaránynak köszönhetően jól kivehető sötét részleteket és mély fekete árnyalatokat biztosítanak. Az állítható HDR-beállítások további sokoldalúságot biztosítanak.
 
Nagy Kornél, az Epson termékmenedzsere szerint: „A dizájntudatos felhasználók legnagyobb örömére ez az egyszerű és elegáns projektor már 4K-ban biztosít nagyképernyős élményt, a készülék könnyen beállítható, egyszerű tartalomstreamelést biztosít, miközben hosszú évekig megőrzi minőségét.  Mivel tartós, minőségéhez és formatervezéséhez képest elérhető áron kapható lézerprojektorról van szó, bízunk benne, hogy sokkal többen kapnak kedvet az újításhoz, és lecserélik televíziójukat."
 
4K PRO-UHD projektorok az egész család számára
 
A versenyképes árú EH-TW7000 és EH-TW7100 projektorokhoz könnyedén csatlakoztathat jelforrást a HDMI bemeneteken keresztül, így a 4K-tartalmak könnyen kivetíthetők Blu-ray lejátszóról, beltéri egységről, játékkonzolról és média streaming eszközről is (beleértve az Amazon Fire TV és Roku sticket is). Az EH-TW7000 és EH-TW7100 modellek nagyképernyős élményt nyújtanak, hiszen akár 500 hüvelyk méretű kép megjelenítésére is alkalmasak.
 
A projektorok 4K PRO-UHD technológiájával könnyedén biztosítanak nagy fényerejű és élénk képet, amely a HDR-beállítások segítségével még tovább javítható. Mindkét modell 3000 lumen fényerőre képes, éles képet ad, tisztán kivehető árnyékrészletekkel és mély fekete színekkel, akár jól megvilágított környezetben is.
 
A két beépített 10 W-os hangszóró révén az EH-TW7100 néhány mozdulattal üzembe helyezhető, emellett hangsugárzókkal és Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható külső hangszórókkal egyaránt egyszerűen használható. Az 5000 órás lámpaélettartamnak köszönhetően nagyon tartós. Ez hét éven keresztül napi egy film megnézésének feleltethető meg.****
 
Nagy Kornél, az Epson termékmenedzsere így fogalmazott: „Az új, kedvező árú 4K projektoraink olyan családok számára készültek, akik a nagy képernyő élményére vágynak mozizás, tévéműsorok, játék és online tartalom megtekintése közben anélkül, hogy az a minőség rovására menne. „Mivel nagy ütemben növekszik az olyan háztartások száma, amelyekben stream szolgáltatásokat használnak, illetve előfizetéses alapon elérhető TV-csatornákat néznek, nagyon fontos, hogy olyan projektort kínálhassunk a számukra, amely számos eszközzel kompatibilis, és könnyen beállítható a család minden tagja által. Mindkét modellünk tartós és remek ár-érték arányt kínál, a projektorok lámpáit pedig gyakori és hosszú távú használatra terveztük."