NMHH Médiatanács: több mint 46 millió forint tizennégy közösségi médiaszolgáltatónak műszaki fejlesztésre

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 30. 12:40

E heti ülésén több mint negyvenhat millió forint támogatásról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A közösségi televíziók és rádiók műszaki fejlesztésére kiírt idei mecenatúrapályázat első fordulójában tizennégy szolgáltató pályázott sikeresen. A grémium véglegesítette egy keszthelyi és egy pécsi frekvencia közösségi használatára vonatkozó pályázati felhívását is, és hiánypótlásra szólította fel az Encs 95,4 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára egyedül pályázó Magyar Katolikus Rádió Alapítványt.

Tizennégy közösségi médiaszolgáltató kapott támogatást műszaki fejlesztésekre

A Magyar Média Mecenatúra Program közösségi médiaszolgáltatók számára kiírt műszaki pályázatának idei első fordulójában tizennégy pályázót nyilvánított kedvezményezetté a Médiatanács. A nyertesek összesen 46 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli, illetve a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására. A televíziók közül támogatást kapott a Szentgál Televízió, a Füred TV, a Szentes Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a budakeszi BKTV, továbbá a fővárosban a Centrum TV, a „hatoscsatorna”, a Bonum TV és a Hegyvidék Televízió. A közösségi rádiók közül a budapesti Magyar Katolikus Rádió 92,3 MHz és 88,6 MHz, míg a kisközösségi rádióknál a kiskunfélegyházi Rádió Smile fejlesztheti technikai berendezéseit.

 

Rádiós pályázatokkal kapcsolatos döntések

A helyi vételkörzetű Encs 95,4 MHz frekvencia közösségi jellegű használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlat alaki vizsgálata után a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázót, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt.

 

A grémium véglegesítette és honlapján pénteken közzéteszi a helyi Keszthely 92,2 MHz és körzeti Pécs 94,6 MHz frekvenciák közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázati felhívásokat. Az ajánlatokat a keszthelyi esetében október 30-án, míg a pécsinél november 11-én lehet majd benyújtani. 

 

A grémium heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.