Tatabányán is bevezették a Közlekedési Mobiljegyet

forrás: Prím Online, 2019. október 8. 11:27

Négy hónappal az első fővárosi Közlekedési Mobiljegy (BKK Mobiljegy) termék - a repülőtéri vonaljegy, a 24 órás, a 72 órás, a hetijegy, valamint a teljes- és kedvezményes árú havi és félhavi bérlet - bevezetését követve október 1-től Tatabánya helyi közösségi közlekedésében is elérhető a mobiltelefonon keresztül megváltható elektronikus jegy. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül elérhető Közlekedési Mobiljegy 2019. június 3. – 2019. október 7. között 25 906 darab jegyértékesítést bonyolított. A Közlekedési Mobiljegy díjtermékek közül a bevezetés első négy hónapjában a legnagyobb forgalmat (20 058 darab) a repülőtéri 100E vonaljegy érte el.

„A fokozatosság elvét betartva, folyamatos teszteket és ellenőrzéseket követve vezetjük be a BKK-val közösen a fővárosi Közlekedési Mobiljegy díjtermékeit, amelyek a tegnapi napon a félhavi és havi teljes és kedvezményes bérletekkel bővültek. Köszönhetően a Budapest Főváros Polgármesteri Hivatalának és a BKK-nak a fővárosi bevezetés tapasztalatát felhasználva elsőként Tatabányán, majd a következő időszakban több nagyváros helyi közlekedésben is megkezdhetjük a Közlekedési Mobiljegy bevezetését, ezzel támogatva a készpénzmentes fenntartható smart city megoldások lakossági célú felhasználását” – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

„A magyarországi nagyvárosok közül 2019. október 1-től elsőként Tatabányán érhető el a Közlekedési Mobiljegy szolgáltatás, amely a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. valamennyi járatán biztosít lehetőséget utazásra. A mobil jegyvásárlási lehetőségen belül első lépésben a 60 percen belül tetszőleges számú átszállásra lehetőséget biztosító menetjegy érhető el. Ezt követően az üzemelési tapasztalatok figyelembevételével tervezzük a szolgáltatásba bevont termékek körének további bővítését. Szeretnénk, hogy ez a modern, biztonságos és gyors jegyvásárlási lehetőség minél nagyobb arányban elterjedjen városunkban” - nyilatkozta Kupi Gábor a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. ügyvezetője.

 

Fővárosi Közlekedési Mobiljegy (BKK Mobiljegy) forgalmi adatok 2019. június 3. – 2019. október 7.: