Az NMHH az Óbudai Egyetemnek is hírközlési labort adományozott

forrás: Prím Online, 2019. október 19. 15:59

Idén már a harmadik hírközlési labort adta át Karas Monika, az NMHH elnöke október 18-án az Óbudai Egyetemen, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon.

A hírközlési labor nagyteljesítményű számítógépparkjának összeállításakor a hatóság az egyetem már meglévő gépeivel együtt egy strukturált hálózatot alakított ki, ami elsősorban szélessávú hálózatok biztonsági fejlesztését szolgálja majd. 

 

„Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara olyan hely, ahol a hálózatokból további hálózatokat építenek. Jóval több ez, mint műszaki feladat: a hírközlés a legemberibb dolgok egyike: az ember társas lényként hálózatokban él, és további hálózatokat alkot. Az életünk akkor teljesedik ki, ha egyéni és közösségi hálózatai egyaránt rendezettek, minőségiek és jól működnek.” – mondta Karas Monika, az NMHH elnöke a megnyitón, kifejezve reményét, hogy az átadott hírközlési labor nemcsak a hálózati biztonság tesztelésének, de az erről szóló tudás és a hírközlési szakemberek új generációjának is új csomópontja lesz.

 

Az ünnepélyes átadón Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora is felszólalt. Mint elmondta, a kar jogelődje, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Műszaki Főiskola idén ötvenedik jubileumát ünnepli. Ehhez méltó esemény az új hírközlési labor átadása, ahol a hallgatók már a digitális ipar és az ipar 4.0 jegyében olyan munkát végezhetnek, ami tovább öregbíti a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar nevét.

 

Az NMHH az idén Győrben és a budapesti Puskás Tivadar Hírközlési Technikumban átadott laborokat megelőzően 2012 óta tizenegy alkalommal adott át egyetemi médiaműhelyeket. A hatóság célja mindegyikkel pontosan ugyanaz: kortárs, a világ legjobb oktatási intézményeivel is versenyképes technológiát biztosítani a diákok számára.