A Samsung partnereivel és szoftverfejlesztőkkel közösen hozza el a jövő technológiáit

forrás: Prím Online, 2019. október 31. 10:33

A 2019-es Samsung Fejlesztői Konferencián (SDC19) a mobil- és csatlakoztatott életmód víziójának megosztásával a vállalat arra inspirálta a fejlesztőket, vállalkozókat és a felhasználókat, hogy kihasználják az innovatív lehetőségeket, amelyeket a mindennapokban kulcsszerepet játszó eszközök nyújtanak.

„Nagy öröm számunkra, hogy a világ legjobb fejlesztőivel és szoftvertervezőivel dolgozhatunk együtt és közösen egy kiterjedt és biztonságos ökoszisztémát hozhatunk létre eszközeink és szolgáltatásaink integrációjával – mondta DJ Koh a Samsung mobil és IT divíziójának elnök-vezérigazgatója. – Célunk, hogy továbbra is olyan innovatív mobil élményeket hozzunk létre, amelyek folyamatosan a felhasználók rendelkezésére állnak.”

 

Új fejlesztői lehetőségek a nyitott, skálázható mesterséges intelligencia és IoT platformokon

A Samsung idén elindította a Bixby Marketplace-t, ahol a felhasználók még több Bixby lehetőséget fedezhetnek fel. A felületen a fejlesztők több millió Bixby felhasználónak mutathatják be a platformra szánt szolgáltatásaikat. Az elmúlt hat hónapban a Bixby fejlesztői közössége megkétszereződött. A 2020-as évtől kezdve a Bixby Marketplace szélesebb körben lesz elérhető, így a fejlesztők még több Samsung eszközön mutathatják be szolgáltatásaikat. 

 

A konferencián a vállalat bejelentette, hogy AI platformján a fejlesztők munkáját megkönnyítve, további funkciókkal bővíti a Bixby Developer Studiot: 

 

Egyre több felhasználó tapasztalja meg, milyen előnyökkel jár a mindennapi életben egy zökkenőmentesen kapcsolódó eszközökből és szolgáltatásokból álló ökoszisztéma. A Samsung IoT platformján, a SmartThingsen keresztül bárki fejlesztheti eszközeit és kompatibilis szolgáltatásait. A fejlesztők és a Samsung partnerei eddig több mint 45 millió aktív felhasználó és több ezer eszköz számára hozták el a csatlakoztatott életmóddal járó előnyöket. A platformon további növekedés várható a WASH (Work as a SmartThings Hub) programon keresztül, amely lehetővé teszi SmartThings Hub szoftverek beépítését akár a hálózati szolgáltatók eszközeibe is.  

 

A vállalat több olyan újdonságot is bejelentett, amelyeknek köszönhetően a fejlesztők integrálhatják korábbi eszközeiket a SmartThings platformba.

 

A Samsung arra bíztatja a fejlesztőket, hogy legyenek aktív részesei az ökoszisztéma építésének és több különböző ösztönző programmal is támogatja a fejlesztői közösséget, mint például a Best of Galaxy Store Díj, a Samsung Mobile Design Competition, a Bixby DevJam és a Samsung Mobile Security Reward program.

 

 

Eszközökön átívelő új, inspiráló élmények 

A Samsung új szintre emeli a mobilos felhasználói élményt, így a készülékek tulajdonosai arra koncentrálhatnak, ami igazán fontos számukra. A One UI 2 olyan új funkciókkal teszi rendezettebbé a felhasználói felületet, amelyek természetesebb interakciót tesznek lehetővé a készülékkel és emellett a szemet is kímélik. A fejlesztői és felhasználói élmény egységesítése érdekében a vállalat kiterjeszti a One UI 2 használatát az okostelefonokon kívül a tabletekre, a viselhető okoseszközökre és az innovatív kialakítású készülékekre is, mint például a kihajtható eszközök.  

 

A Galaxy Fold mobileszköz a Samsung olyan egyedülálló fejlesztése, amely a kialakításán túl is különleges élményt kínál a felhasználóknak. A vállalat több száz fejlesztővel és partnerrel közösen olyan kihajtható ökoszisztémát hozott létre, amely folyamatosan növekszik és új lehetőségeket teremt a felhasználók számára. Ahogy erre a tavalyi Fejlesztői Konferencián is ígéretet tett, a vállalat további, egyedi kialakítású kihajtható okoseszközök fejlesztésébe kezd. 

 

Az elérhető legjobb televíziós élmény érdekében a vállalat folyamatosan fejleszti 8K technológiáit. Az AI ScaleNet opció alacsonyabb sávszélesség mellett is lehetővé teszi a magas minőségű 8K videók streamelését. A Samsung olyan új eszközöket jelentett be, amelyekkel a fejlesztők egyedi élményeket hozhatnak el a közel 100 millió Tizen operációs rendszerrel működő Smart TV képernyőire.  

 

Végpontok közötti biztonság minden megoldásban

Az olyan fejlődő technológiák, mint az IoT, az AI vagy az 5G új lehetőségeket hoznak a fejlesztői közösség számára. A Samsung számára ez azt jelenti, hogy olyan innovatív eszközöket és programokat adhat a fejlesztők kezébe, amelyekkel biztonságos és megbízható megoldásokat hozhatnak létre. 

 

A Secure Development Lifecycle a fejlesztési, ellátási- és gyártási folyamatok minden szakaszáról rendszerezett áttekintést ad. A Knox SDK a fejlesztők és a felhasználók biztonságáról is gondoskodik, hiszen lehetővé teszi a partnerek és az alkalmazásfejlesztők számára, hogy szolgáltatásaikba magas szintű biztonsági megoldásokat integráljanak. A Samsung ezen felül a német kormányzati szervekkel, különösen a BSI-vel (Szövetségi IT-Biztonsági Hivatal), illetve iparági partnerekkel együttműködve fejleszti tovább mobil-barát eID megoldását. Ezzel a digitális szolgáltatók építhetnek ki egy stabil alapot a felhasználók és kormányzat számára is megbízható azonosítási rendszerek felé.