Vezetőváltás a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-nél

forrás: Prím Online, 2019. november 4. 17:55

Szabó-Lukovszki Bélát, a LEAR Corporation gyöngyösi és gödöllői gyárának korábbi vezetőjét, magyarországi és oroszországi gyárakért felelős operációs igazgatóját nevezték ki az SEG Automotive magyarországi gyárának műszaki gyárigazgatójává. 

Október 1-jétől Szabó-Lukovszki Béla vette át a műszaki gyárigazgatói posztot Günter Schulze-tól. Uwe Mang gazdasági ügyvezető igazgatóval közösen vezetik a miskolci gyárat.  

 

Az SEG Automotive vezető globális beszállító az autóiparban, 14 országban rendelkezik telephellyel világszerte, és ezek közül Miskolc ad otthont az SEG Automotive legnagyobb európai gyárának. A miskolci telephelyen a gyártáson felül fejlesztő központ is található, mely önindítók és generátorok fejlesztésével foglalkozik, valamint részt vesz Boost Recuperation Machine (BRM) fejlesztésében is, melyet az EU ökoinnovációként ismert el.

 

Szabó-Lukovszki Béla ismerős Miskolcon, mivel gépészmérnöki diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte, mellyel új munkáltatója is szorosan együttműködik. Az autóiparban is tapasztalt vezetőnek számít. Mielőtt csatlakozott a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-hez, vezette a globális autóipari beszállító, a LEAR Corporation gyöngyösi és gödöllői gyárát. Legutóbb pedig előző munkáltatója magyarországi és oroszországi gyárakért felelős operációs igazgatója volt. 

 

“Nagy örömmel veszem át ezt a pozíciót. Az autóipar éppen átalakuláson megy át, és rendkívül örülök, hogy a jövő alakításában én is aktívan részt vehetek,  mint a miskolci gyár műszaki gyárigazgatója. Az SEG Automotive célkitűzése, hogy a járművek károsanyag-kibocsátásának jelentős csökkentése révén - erőátviteli technológiától függetlenül -, hozzájáruljon a klímavédelemhez, valamint támogatjuk az áttérést nagyobb hatásfokú belsőégésű motorokra, 48 voltos hibrid motorokra és teljesen elektromos hajtásokra.  Egy új karrierlépcső mindig kihívásokkal teli, de biztos vagyok benne, hogy az SEG Automotive innováció iránti szenvedélyes elkötelezettségével, működési kiválóságával és stabil globális jelenlétével a megfelelő hely számomra.”

 

“Szeretném megköszönni Schulze úr áldozatos munkáját az elmúlt 3,5 évben ebben a változó környezetben, és szenvedélyét, amivel vezette a gyárat. Biztos vagyok benne, hogy Szabó-Lukovszki úr remek választás Schulze úr utódjának, és ő hasonlóan sikeresen fogja vezetni gyárunkat.”  - tette hozzá Uwe Mang gazdasági ügyvezető igazgató. 

 

Szabó-Lukovszki Béláról

Szabó-Lukovszki Béla gépészmérnöki diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte. Ezen felül tanári diplomát is szerzett (fizika szakon) az Eszterházy Károly Főiskolán és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem. A salgótarjáni Petőfi Sándor Iskola igazgatói posztot maga mögött hagyva csatlakozott a LEAR Corporation-höz folyamatmérnökként, később gyár szintű üzemmérnökség vezető, mérnökségi- és termék projektvezető, majd gyár szintű mérnökségi igazgató. 2011 és 2014 között a gyöngyösi gyár vezetője, 2014-2016 között már a gyöngyösi és a gödöllői gyár vezetője. 2016-tól magyarországi és oroszországi gyárakért felelős operációs igazgató. 2019 augusztusában csatlakozik Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-hez műszaki gyárvezetőként.