Átadták az Év Projektmenedzsere Díjat

forrás: Prím Online, 2019. november 14. 08:59

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály pénzügyminiszter úr fővédnöksége alatt álló Év Projektmenedzsere Díjat Borbényi Katalin, a Generali Biztosító Zrt. Stratégiai Igazgatóságának projektmenedzsere vehette át ma a Pénzügyminisztérium József nádor téri Pénztártermében.

A Tábla idei soros elnöke Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a projektmenedzsment szakma is komoly kihívások előtt áll. Azok a szervezetek lesznek sikeresek és élnek túl, akik rugalmasan tudnak reagálni a kihívásokra és ehhez rendelkeznek korszerű projektmenedzsment módszerekkel és nem utolsó sorban profi projektvezetőkkel. Életünket megkönnyítik és egyben át is alakítják a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek és ez nincs másképp a PM szakmában sem, de itt továbbra is az emberi tényezők maradnak a legfontosabbak. Erre hívja fel a figyelmet a Tábla által adományozott díj is, mondta el Cserna József.

 

A díjak átadása előtt Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár is felszólalt. Beszédében a projektmenedzsment jelentőségét emelte ki a kormányzati és gazdasági területen: az erősödő versenyben a fejlesztések végrehajtásának ideje, költsége, eredménye erőteljesen függ a projektmenedzsment minőségétől, így egyre nagyobb a kereslet a magasan képzett PM szakemberek iránt. Kiemelte, hogy ezen a területen is fontos a folyamatos megújulás, az új képességek, szemléletek és módszertanok elsajátítása és szakértői szintű használata. A szakmai versennyel pedig fontos reflektorfénybe állítani a példaértékű eredményeket, sikeres életutakat.

 

Az idén már 19. alkalommal meghirdetett Év Projektmenedzsere Díjat a pályázatok értékelése és a díjra jelölt szakemberekkel történő személyes interjúk után a Tábla a fődíjat Borbényi Katalinnak ítélte oda, aki a Generali Biztosítónál az ERGO Biztosító akvizíciójának projektjét vezette. A projekt célja az ERGO Biztosító biztosítási szerződésállományának és ügyfeleinek az átvétele, majd a biztosítási portfólió zavartalan üzemeltetése volt. Emellett a Generali akvizíciós tapasztalatszerzése is cél volt, melyet a jövőbeni esetleges hasonló projektekben is hasznosíthat. A több éve banki és biztosítói környezetben projekteket vezető szakember a hazai szakmai díjjal jogot szerzett arra, hogy induljon az International Project Management Association (IPMA) nemzetközi megmérettetésén is.

 

 

Az Év Projektmenedzsere Díjról

Az Év PM díj szervezője a projektmenedzsment szakmai szervezetek közösségének képviselőiből alakult Projektmenedzsment Kiválóság Tábla. A kitűntetés évenkénti kiadásának célja a hazai projektmenedzsment élet egy-egy kiemelkedő szakemberének elismerése, a sikeres projekt eredményeinek bemutatása és általuk a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségének fókuszba helyezése.  

 

A PM Tábla tagjai: