A garázskapu redőny dicsérete

forrás: Prím Online, 2019. november 15. 14:09

A garázs az épületeknek az a része, amelyikre méltatlanul kevés figyelem jut. Pedig ha nem igyekszünk szépen kialakítani ezt a területet, könnyen egy sivár, “ipari” látványt nyújtó részlettel leszünk gazdagabbak. A kényelmes kialakítású és megjelenésű garázsra viszont mindannyian büszkék lehetünk - akkor is, ha csak egy egyszerű, családi autó parkol a garázskapu redőny mögött. 

 

A garázskapu redőny előnyei

 

Nem véletlenül emlegettünk garázskapu redőnyt. Ez ugyanis az egyik legmodernebb szerkezet, amelyet a garázsban nyílászáróként alkalmazhatunk. A megfelelően felszerelt és karbantartott szerkeszet pedig nem csak szép, de kényelmes és biztonságos is. 

 

A garázsok tervezésénél a legfontosabb szempont, hogy kényelmesen tudjunk ki- és beállni az autóval. Kevesen vannak olyan szerencsés helyzetben, hogy erre korlátlan hely áll rendelkezésre, ezért legtöbbször olyan ajtókialakítást kell választani, amelyik ezt figyelembe veszi. A garázskapu redőny felfelé nyílik, alig foglal el plusz teret, így ideális megoldás.

 

 

Szép és biztonságos

 

Az alumínium lamellás garázskapu redőny az egyik legjobb elérhető nyílászáró a piacon. Tartós és masszív, így sok helyen akár betörésvédelemre is használják. A keskeny lamellák teljesen zárnak, így hőszigetelés szempontjából is előnyösek, ráadásul többféle árnyalatban kaphatók, így jól illeszthetők az épület, a vakolat színeihez.

 

A Redőny Diszkontnál elérhető garázskapu redőnyt távirányítással is fel lehet szerelni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ajtó nyitásához nem kell kiszállni az autóból. Ha fűtjük a garázst, ezzel kellemetlenséget, időt és pénzt is megtakarítunk hosszú távon. A távirányítás az idősebb vagy mozgásukban korlátozott embereknek is hatalmas segítség lehet. Az ajtót könnyű mozgatni, biztonságosan és gyorsan használható. 

 

Tér és funkció

 

A nyíló-, toló- vagy harmonika típusú ajtók esetében nagy probléma, hogy maga a szerkezet sok helyet foglal el nyitott állapotban is. Nem mindegy, mekkora területet kell szabadon hagyni a garázs mellett ahhoz, hogy nyugodtan működtethessük a kaput. Az is számít, hogy a nyitott ajtó körüli teret használhatjuk-e tárolásra, a műhelyként használt garázsban tudunk-e mozogni, nyugodtan dolgozni.

 

Az automata garázskapu redőny felfelé mozog. Be tudunk menni a garázsba akkor is, ha az autó előtte parkol, mert vendég érkezett, vagy mert kiálltunk, hogy bent legyen hely nyugodtan dolgozni, barkácsolni. A mennyezet felé összegyűlő lamelláknak köszönhetően az ajtó melletti tér is jól kihasználható, így praktikusabban tudjuk üzemeltetni a garázst. A szerkezet gyorsan és viszonylag csendesen működik, így a hajnali indulásnál sem ébresztjük fel a házban alvókat. 

 

A garázskapu redőny kényelmes, biztonságos és esztétikus megoldás. A modern megjelenésű épületekben az egyik legjobb választás a régi típusú nyílászárók helyett.