Az esővíz kezelése

forrás: Prím Online, 2019. november 18. 07:40

Magyarországon vonalszerű felszíni csapadékelvezető rendszereket alakítottak ki, rácsos folyókák használatával. Ezek használata azonban számos meghibásodással járhat. A Pureco Kft. ennek csökkentésére kínál alternatívát a hazai piacra újonnan bevezetett résfolyókákkal.

Termékkínálatuk különböző felhasználási területekre kínál megoldásokat. Például útpadka, buszöböl, terminálok, parkolók, autópályák, parkolók felületi víztelenítésének megoldására.

 

Versenyképes árakon kínálnak vasbeton folyókatesteket különböző hosszúságokban. A testek résein keresztül a csapadékvíz elfolyik, a folyamatos tisztítás lehetősége adott a locsolócső vagy magasnyomású mosó segítségével. A magas szilárdságú vasbeton testek tökéletesen ellenállnak a statikai erőknek.

 

A vasbeton résfolyókák legfontosabb jellemzői:

 

 

A vízelvezető rendszerek fajtái

 

A felület méretétől és az igénybevétel nagyságától függően, a használat jellegéhez alkalmazkodva különböző méretű és típusú vízelvezető rendszer közül választhatsz:

 

M-profil résfolyóka: üzemanyag töltőállomások, parkolók, kisebb felületek vízelvezetéséhez.

 

T-profil résfolyóka: útburkolati csapadékvizek elvezetésére alkalmas. Alagutak, burkolt területek, kisebb logisztikai központok vízelvezetéséhez.

 

I-profil, II-profil résfolyóka: nagy felületek, útburkolatok csapadékvíz elvezetésére alkalmas. A legnagyobb igénybevételnek kitett közúti építkezések, autópályák, közutak, leállósávok, parkolók, logisztikai központok, repülőterek vízelvezetéséhez.

 

III-profil résfolyóka: erős dinamikai terhelésnek kitett útburkolatoknál csapadékvíz elvezetéséhez alkalmazzák.

 

IV-profil résfolyókák: elsősorban repülőtereknél használják.

 

VI-profil résfolyóka: rendkívüli kapacitásának és teherbírásának köszönhetően főgyűjtő csatornák kiváltására alkalmas, de az autópályák átereszeként  is használható. 

 

A Pureco Kft. 2006 óta kínálja az esővíz elvezetésének, valamint tisztításának és hasznosításának a különféle hatékony és komplex megoldásait. Az ivóvíztisztítás és környezetvédelmi kármentesítés területén kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek. A csapadékvíz kezelés területén innovatív, egyedülálló megoldásaik szabadalmi oltalommal bírnak. Az elmúlt években jelentősen hozzájárultak a környezet megóvásához, de a közműszolgáltatás fejlődéséhez is. Munkatársaik készséggel állnak rendelkezésedre.