A tálca nélküli zuhanykabinok sajátosságai

forrás: Prím Online, 2019. november 18. 08:45

Új fürdőszoba kialakításánál vagy a régi felújításánál sok minden merül fel a helyiség kialakításával kapcsolatban, ám a központi kérdés mindig az, hogy kád vagy zuhany kerüljön a helyiségbe.

Zuhany? Igen!

 

Főleg a kisebb alapterületű fürdőszobák esetén a praktikum is a zuhanykabin kialakítása mellett szól, de sokan eleve a zuhanyzást részesítik előnyben a kádfürdőhöz képest. A közvélekedés szerint a kád ideálisabb választás kisgyermekes családok vagy idősek számára, de ez tévedés! A tálca nélküli zuhanykabinok vagy az alacsony tálcás modellek használata mindenki számára ideális lehet akadálymentes kialakításuknak köszönhetően. Ma már a zuhanyzást favorizálóknak sem kell lemondaniuk a wellness-élményről, hála a modern hidromasszázs és esőztető funkciókkal ellátott zuhanypaneleknek.

 

A tálca nélküli zuhanykabin - a legújabb trend

 

Bár a tálcával rendelkező zuhanykabinok számtalan különböző formával és felszereltséggel rendelkeznek, az igazán egyedi megoldásokat mégis a tálca nélküli társaik kínálják. Ezeknél a típusoknál lehetőség nyílik minden egyes részlet aprólékos megtervezésére. A zuhanykabin formáját és méretét teljesen fürdőszobánk adottságaihoz igazíthatjuk, tervezhetjük akár kétszemélyesre is. Sőt, egy fürdőszobánk stílusával harmonizáló csapteleppel és zuhanyfejjel ellátott többfunkciós zuhanypanel a szállodák luxusát hozza el otthonunkba.

 

A tálca nélküli zuhanykabin kulcsa: a jó zuhanyfolyóka

 

A tálca nélküli zuhanykabin kialakításánál a későbbi kényelmes használat érdekében nagyon fontos a megfelelő zuhanyfolyóka kiválasztása. Mivel nincsen tálca vagy magasabb perem, amely megakadályozná a víz kifolyását, ezért az ideális lefolyónak olyan áteresztő képességgel kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi a víz azonnali elvezetését. Ennek érdekében magas – akár 60 liter/perc – vízátfolyási értékekkel rendelkeznek. A vizes környezet miatti extrém igénybevétel miatt kiemelt fontossággal bír, hogy a zuhanyfolyóka mindig minőségi rozsdamentes acélból készüljön.

 

A minimalista tálca nélküli zuhanykabinok különlegességét a burkolatok egysége adja, így nem mutat jól, ha ezeket ormótlan lefolyók beépítésével törik meg. Szerencsére léteznek már olyan dizájnos darabok, amelyek a padlóba építve szinte észrevétlenül megbújnak, vagy ha látszanak, igényes kialakításukkal emelik fürdőszobánk fényét. 

 

Fontos a szakszerű beépítés!

 

A tálca nélküli zuhanykabinok esetén külön figyelmet kell fordítani a padló kialakítására, hiszen annak enyhe mértékben lejtenie kell ahhoz, hogy a zuhanyfolyókán vagy az összefolyón keresztül a víz lefolyhasson. Ehhez a munkához nélkülözhetetlen a megfelelő szakember segítsége, hiszen a jól kialakított zuhany és lefolyó kialakításával rengeteg kellemetlenséget spórolhatunk meg magunknak és szomszédainknak is.