Karácsonyi ajándék gamereknek

forrás: Prím Online, 2019. november 19. 15:52

Ha egy igazi gamert szeretnénk meglepni karácsonykor olyan ajándékkal, amitől leesik az álla, laikusként bizony sokszor nehéz kiigazodni ebben a világban. A számítógépek és a videójátékok szerelmesei folyamatosan azon gondolkoznak, hogyan tehetik még ütősebbé a felszerelésüket, hiszen a legújabb technológiák használata a teljesítmény szempontjából meghatározó az e-sportok világában. 

Így az olyan új kiegészítők, mint egy monitor, billentyűzet, egér vagy épp headset kiváló választás lehet a fa alá. De vajon milyen tulajdonságokat vegyünk figyelembe, ha ilyesmit ajándékoznánk? A Dell szakértői a tanácstalan barátoknak és családtagoknak segítenek abban, hogy olyan álomkiegészítőket ajándékozhassanak, amelyek a komolyabb gamerek igényeit is kielégítik.

 

 

Ha monitorokról beszélünk, négy fő szempontot érdemes figyelembe venni a tökéletes játékélmény érdekében. A kijelző mérete egyéni preferencia kérdése, attól függően, hogy ki mekkora képernyőn látja át legjobban a játékot. A monitor frissítési rátája a másodpercenként betöltött képkockák számát jelöli, ettől függ, hogy milyen gyorsan követhetőek a játék eseményei. Minél nagyobb a monitor felbontása, annál részletgazdagabb képet kapunk, azonban a képet a kijelző típusa is befolyásolja: az IPS monitorok nagy betekintési szöget és tükröződésmentesen láthatjuk képet, míg az OLED panelek nagy előnye a meseszép, mély színek megjelenítése.

 

A Dell kifejezetten játékra fejlesztett Alienware monitorjai között minden gamer megtalálja a számára ideálisat. Az AW 27 colos monitor extramagas, 240 Hz-es frissítési rátájával a játék minden apró mozzanata követhető, FHD (1080p) felbontással és kiváló betekintési szöget adó IPS panellal rendelkezik. Az egyel nagyobb, 34 colos kijelző különlegessége, hogy ívelt kialakítást kapott, az FHD-nál eggyel nagyobb, WQHD (1440p) felbontással tárja elénk a képet, és 120 Hz-es frissítési rátával segíti a játékost. Az óriási, 55 colos OLED monitor elképesztően gazdag színeket nyújt és UHD (4k) felbontásban követhetők a játék történései, 120 Hz-es frissítési rátával.

 

 

Ha esetleg egyéb kiegészítőben gondolkodunk, meglephetjük kedvenc gamerünket egy játékosoknak fejlesztett egérrel, billentyűzettel vagy headsettel is. Az Alienware AW510K mechanikus billentyűzete az alacsony profilú Cherry MX gombjaival gyorsan és sima érzéssel kezelhető, sőt testre szabható (makrózható) gombokat és RGB háttérvilágítást is kapott. A gamer egerek különlegessége, hogy az érzékenységük (DPI) széles határok közt állítható, így a játékos kiválaszthatja, hogy milyen beállítással szeretné azt használni. Az AW610M vezetékkel, vagy anélkül nélkül használható egér 16 000 DPI-s érzékenységének köszönhetően akár extrém gyorsan is használható, ha valakinek a gyors reakcióidő számít. Egy headset esetében kiemelten fontos az ergonomikus kialakítás, mint az AW510H 7.1-nél is, amely kényelmes viselettel és jó hangzással emeli a játékélményt.