Miért nem ismerik a cégedet az IT-sek?

forrás: Prím Online, 2019. december 1. 12:16

Általánosságban minden az online felületek és a teljes digitalizáció felé tart – ez viszont sokszor problémát jelenthet a munkaerőpiacon, főleg a tehetségek felkutatásában. A HR-esek által megírt, releváns információkat nem mindig tartalmazó álláshirdetések között könnyű összezavarodni az online platformokon, a rátermett fiatalok pedig hamar elvesztik érdeklődésüket egy cég iránt, mivel a hirdetés nem mutatja be a belső folyamatokat, a cég értékeit, az általuk használt technológiák sokszínű palettáját, és a vállalkozás vízióit sem.

Az online felületek sokszor személytelenek, általuk a munkakereső nem ismerheti meg azokat, akikkel nap, mint nap dolgozhatna és nem tudja átérezni a munkahely légkörét sem. Erre kitűnő megoldás lehet az alternatív recruitment eszközök használata.

 

A magyar Tech Embassy lelkes, fiatal munkatársai folyamatosan olyan felületeket próbálnak létrehozni, ahol személyes interakciók alapján választhatnak munkahelyet az ország legtehetségesebb fejlesztői. A munkakeresők együtt dolgozhatnak a leendő munkatársaikkal, találkozhatnak a vezető fejlesztőkkel, és mélyrehatóan láthatnak bele minden őket érintő tényezőbe.

 

Az általuk legutóbb rendezett JunctionX Budapest hackathon rendezvényen a fejlesztők a Google, a Nokia, a Tesco és a Telekom feladataira kerestek megoldást. A rendezvény utáni kérdőívből kiderült, hogy résztvevők 100%-a ajánlaná a rendezvényt barátainak, 80%-uk pedig talált olyan munkalehetőséget, amely komolyan felkeltette az érdeklődését.

 

„A hagyományos online felületeken elvész az emberközeliség, a munkakeresők érdeklődése egy cég iránt pedig hamar köddé válik, ha mindenütt csak a sablonszöveget látják. A mi alternatív, offline platformjainkon megoldást kínálunk erre a nehézségre. 

 

A munkakereső és a munkáltató közös érdeke, hogy a munkaviszony megkezdése előtt egy csapatban dolgozzon mindkét fél különböző feladatokon, ezzel megismerve egymást.” – mondta el Gedai Bence, a Tech Embassy ügyvezetője.

 

A következő rendezvényük egy jövő tavasszal megrendezett alternatív, IT-specifikus állásbörze lesz, ahol újra többszáz fejlesztő találhatja meg álmai munkahelyét.