Új vezető a Baker McKenzie adatvédelmi jogi csapatának élén

forrás: Prím Online, 2019. december 3. 17:05

Dr. Vári Csaba novemberben csatlakozott Magyarország egyik vezető jogi irodájához, hogy a szellemi tulajdon és információs technológiai csoportban átvegye az adatvédelmi csoport irányítását. Vezetésével tovább bővülnek a Baker McKenzie által nyújtott szolgáltatások az adatvédelem és kiberbiztonság területén. 

A szakember több mint 20 éves szakmai pályafutása során elismert nemzetközi ügyvédi irodákban szerzett széleskörű jogi tapasztalatot. Éveken keresztül egy szellemi tulajdon és információs technológiai csoport vezető ügyvédjeként különös figyelmet fordított az adatvédelmi és a hálózati biztonsági ügyekre. 

 

Dr. Vári Csaba a GDPR életbe lépése során jelentős számú globális és hazai ügyfelet segített az új uniós szabályozás sikeres adaptálásában. Ennek során az ügyfelek adatvédelmi tevékenységének teljes körű átvilágítása mellett jogi támogatást nyújtott a szükséges folyamatok és rendszerek bevezetése és implementálása kapcsán, továbbá képzéseket tartott a személyes adatok kezelését napi szinten végző munkatársak és az ügyfelek vezetői részére. A szakértő az elmúlt években számos szakmai publikáció szerzőjeként is feltűnt. 

 

Új pozíciójában az adatvédelmi csoport vezetőjeként biztosít teljes körű jogi tanácsadást ügyfeleinek az adatvédelem és a kiberbiztonság területén, legyen szó az európai általános adatvédelmi rendeletről és a hazai adatvédelmi jogszabályokról vagy az elektronikus kereskedelmet és a felhőszolgáltatásokat érintő legfrissebb szabályozásokról. Hatékony jogi támogatást nyújt ügyfeleinek adatvédelmi hatásvizsgálatok elvégzése, adatvédelmi incidensek kezelése valamint érintetti jogokkal kapcsolatos megkeresések megválaszolása során, továbbá képviseli ügyfeleit a felügyeleti hatóságok és bíróságok előtt. 

 

"Csaba érkezésével két évtizedes jogi pályája alatt felhalmozott páratlan adatvédelmi tanácsadói szaktudással és tapasztalattal gazdagodik irodánk. Teljeskörű szakmai ismeretének köszönhetően továbbra is kimagasló szolgáltatást tudunk ügyfeleinknek nyújtani az adatvédelem és a kiberbiztonság területén" - hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.