Az Epson elkötelezett a COP25 mellett

forrás: Prím Online, 2019. december 9. 09:04

Az Epson megerősítette elhivatottságát a karbon-intenzitás csökkentése mellett (az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése) az ENSZ Éghajlat-változási konferenciája (COP25) kapcsán, melyet december másodika és tizenharmadika között tartanak Madridban.

Össztársadalmi elvárás, hogy a vállalatok élen járjanak és példát mutassanak az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében, illetve a fenntarthatóság elérésében. Az Epson hisz benne, hogy a vállalat fejlesztései jelentős szerepet játszhatnak az ENSZ fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals) elérésében.

 

A klímaváltozásra megoldásokat kereső COP25 mellett szólalt fel az Epson globális elnöke, Minoru Usui is: „A politikai és gazdasági bizonytalanságok erősödnek, a világunk kihívásokkal teli. Őszintén hiszem, hogy az Epson szerepe az, hogy globális szinten segítsen elérni a fenntarthatóságot és a világunkat egy jobb hellyé tegye. A környezettudatos termékeink és a hőtermelés nélküli tintasugaras technológiánk mellett azzal is harcolunk a klímaváltozás ellen, hogy csökkentjük az üvegházhatású gázkibocsátást a gyártás és a teljes ellátási lánc tekintetében, hogy elősegítsük az átalakulást a dekarbonizált jövő felé. A klímaváltozás komoly probléma elé állítja bolygónkat, az Epsonnál pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kezeljük ezt. Célul tűztük ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését az összes üzleti tevékenységünkben és a teljes ellátási láncban egyaránt, hogy teljesíthessük a párizsi egyezmény kritériumait. Ezeket a célokat a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette. Büszkén jelenthetem be, hogy az Epson jó úton halad ezen célok elérése felé.”

 

„Már nem felelősségteljes vagy akár csak elfogadható a várakozó álláspont, ahogy az sem, hogy a klímaváltozást átlagos problémaként kezeljük. Mindannyiunknak el kell köteleznünk magunkat és ösztönözni kell másokat is a változásra. Vezetnünk kell a változást, jó példával járni elől, megtenni a megfelelő intézkedéseket az éghajlatváltozás kezelésével kapcsolatosan a magánéletünkben és az üzleti döntéseink során egyaránt.” – tette hozzá Henning Ohlsson, az Epson Europe társadalmi felelősségvállalásért felelős igazgatója.

 

Az Epson 2025-re 19 százalékkal kívánja csökkenteni az közvetlen és a közvetett (Scope 1 és Scope 2) üvegházhatású gázkibocsátását a 2017-es üzleti évhez képest. A 2018-as, idén márciusban véget ért pénzügyi évben jelentős eredményt ért el ezen a téren, 15 százalékos csökkenésről számolhatott be. A jövőben a vállalat energiatakarékossági kezdeményezésekkel kerülne még közelebb a karbonsemlegességhez, ezt elsődlegesen termékfejlesztéssel és még nagyobb arányú megújuló energiafelhasználással érné el.