A tökéletes gardróbszekrény

forrás: Prím Online, 2019. december 9. 16:56

A gardróbszekrény a ruhásszekrények koronázatlan királya: elfér benne minden holmink, és azokat a polcoknak, akasztóknak és fiókoknak hála, rendszerezetten és áttekinthetően tudjuk tárolni. Azonban mielőtt lecsapunk az első szimpatikus darabra, gondoljuk át, hogy biztosan minden szempontból megfelelő lesz-e.

Mekkora legyen a gardróbszekrény?

 

Első körben azt gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk benne tárolni. Ha például nagyobb téli holmikat vagy a gyakori bevásárló körutakon beszerzett rengeteg új holmit a nem kevés régebbi mellett, akkor egy méretesebb szekrényt kellene választani, míg ha minimalista életvitelt követünk, elég lehet egy kisebb is.

 

Vegyük figyelembe azt is, hogy mekkora helyre kell beférnie a bútornak, hiszen hiába vagyunk notórius gyűjtögetők, ha nem passzol a választott hatalmas gardróbszekrény a pici szobába, akkor hiába fájdítjuk a szívünket érte.

 

A Gemini-Duonál kapható gardróbszekrények között biztosan mindenki talál az igényeinek megfelelő kivitelt!

 

Beépített vagy különálló?

 

A beépített gardróbszekrény akkor kifejezetten jó megoldás, ha viszonylag kis hellyel rendelkezünk, hiszen így padlótól plafonig, illetve faltól falig kitölthetjük vele a teret. Hátránya viszont, hogy költözéskor valószínűleg meg kell válnunk tőle, illetve az egyénileg építtetett bútorok költsége általában magasabb, mint a készen kapható különállóké.

 

Az önálló szekrény a beépítettel szemben mobilis, ezért akár lakáson belül is könnyedén áthelyezhető, viszont a helykihasználása kevésbé optimális, mint egy beépített szekrénynek.

 

A gardróbszekrény belső terének kialakítása

 

Választhatunk polcos, akasztós vagy fiókos gardróbszekrényt, de ezek kombinációja is elérhető. Az alapján tudjuk meghozni a megfelelő döntést, ha átgondoljuk, hogy mit fogunk a szekrényben tárolni. Ha sok olyan ruhadarabunk van, melyeket vállfán szeretnénk tárolni, akkor kétségtelen, hogy az akasztós rész nagyobb legyen a szekrényben. A polcokra kerülnek azok a ruhadarabok, melyeket összehajtva tárolunk, illetve ide tehetjük még például az ágyneműket is. A fiókok a kisebb ruhadarabok számára ideálisak. Egy gardróbon ezek kerülhetnek belülre és kívülre egyaránt. A gardróbszekrényt felszerelhetjük még olyan kényelmi kiegészítőkkel, mint a beépíthető vasalóállvány, a cipőtartók, a ruhakosarak és a tároló dobozok.

 

Tükör és világítás

 

A gardróbszekrényre szerelt tükör kifejezetten praktikus, hiszen öltözködés során rögtön kéznél van, illetve a szoba hangulatán is javíthat. A tükör optikailag tágítja a teret, ezért egy sötétebb szobába kiváló választás. Szintén a látási viszonyainkon javíthatunk a bútorzatba beépíthető LED-es lámpákkal is. A lámpák kapcsolóval működtethetők, de nyílásérzékelő elhelyezésével automatikusan felkapcsolnak, amint kinyitjuk a szekrényajtót.

 

Ha te is gardróbszekrény vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Gemini-Duo webáruházat, ahol a gardróbszekrények széles választékában biztosan megtalálod a megfelelőt!