Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

forrás: Prím Online, 2019. december 10. 19:03

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

A támogatásról szóló okleveleket a digitális ügyfél- és munkavállalói élménymenedzsment téma köré épülő SAP Digital Experience konferencia keretében adta át a nyertes civil szervezetek képviselőinek Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke.

 

A program ez elmúlt években 5500, idén pedig további 150 rászoruló fiatal számára hozta közelebb a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

 

„Évek óta elkötelezetten támogatjuk a rászoruló gyerekek infokommunikációs fejlesztését, mert hiszünk benne, hogy a digitális tér mindenkié. Nem csupán az anyagi forrásokat biztosítjuk az ötletek megvalósításához, kollégáink önkéntes mentorként és segítőként is részt vesznek a programokban, és utat mutatnak a gyerekeknek. Ez legalább olyan fontos pillér, mint maga a támogatás.” - hangsúlyozta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. ügyezető igazgatója, aki kiemelte: mindig támaszkodnak a civil szervezetek helyismeretére, hiszen ők látják igazán jól, milyen programok működnek az adott térségben a leghatékonyabban. 

 

Vágujhelyi Ferenc, az NHIT elnöke a díjátadón kiemelte: a kormányzat időben felismerte az új technológiákban – mint a mesterséges intelligencia vagy az 5G – rejlő gazdasági és társadalmi lehetőségeket, elkezdődött a kapcsolódó stratégiák, valamint a szükséges jogszabályi háttér kidolgozása, ezért a megkezdett úton továbbhaladva nagyon komoly eredményeket érhetünk el ezeken a területeken is, így a kapcsolódó fejlesztések hamarosan részei lesznek mind az állampolgárok, mind a vállalkozások mindennapi életének. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az infokommunikációban jártas fiatalok felhasználói szinten tudják alkalmazni a modern technológiákat, vagy akár részt vegyenek ezek kialakításában. Az idei nyertes pályázatok között mindkét terület – a felhasználói szintű informatikai ismeretek, valamint a programozás és a kódolás alapjainak oktatása is – hangsúlyosan megjelenik.

 

 

Az idei nyertes szervezetek széles spektrumon hoztak megvalósítható elképzeléseket a digitális szakadék csökkentésére, és a gyerekek játékos bevonására az infokommunikáció világába: