75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

forrás: Prím Online, 2019. december 17. 09:03

A Mido az 1930-as évek óta ismert a kimagasló teljesítményű, vízálló karóráiról. A svájci órakészítő cég egyik legrégebbi kollekciója, az Ocean Star idén ünnepli 75. éves évfordulóját, ezért az óramárka két speciális kiadással tiszteleg a neves modellcsalád előtt. 

Az Ocean Strar Tribute férfiak számára készült modelljei az 1960-as évek búváróráinak hangulatát idézik vissza. A számlapok kétféle - mediterránkék vagy sötét fekete – színben készülhetnek, az egyirányban forgatható lünetta pedig a számlap színével megegyező árnyalatot kap. Formabontó jelleggel mind a kék, mind pedig a fekete számlapokat szolidan megjelenő élénk színnel dobták fel, a másodpercmutató ugyanis a Midora jellemző narancssárga színt kapott. A két speciális karóra vintage jellegét a 40,5 milliméter átmérőjű tokhoz kapcsolódó, hajlékony és kényelmes, pillangózáras acélcsatok teszi teljessé. Mindkét modellben modern, akár 80 órányi járástartalékkal rendelkező Calibre 80 szerkezet „dolgozik”, amelyet egy Ocean Star tengeri csillaggal díszített hátlap véd. 

 

Az Ocean Star Tributre karórák nemcsak elegáns megjelenésükkel, hanem nagy ellenállóképességükkel is imponálóan hatnak viselőjükre. Tokjuk rozsdamentes acélból készült, míg lünettájuk alumíniumból van. A számlapokat pedig karcálló zafír kristályüveg védi. Az Ocean Star Tribute karórák rossz fényviszonyok között, például szürkületben, vagy este sem hagyják cserben viselőijüket köszönhetően annak, hogy nemcsak a lünettát, hanem a nagy- és a kismutatót, valamint a számlap rovátkáit is ellátták a Superluminova-bevonattal. Mint ismeretes, ezen világító bevonat előnye, hogy az évek múltán sem fakul meg. 

 

A Mido legújabb karórái 20 bar nyomásig (kb. 200 méter) vízállók és teljes mértékben az egyéni ízlésre szabhatók. Az Ocean Star Tribute modellek ugyanis akár kék szövet, vagy szövet hatású fekete bőrrel is viselhetők. Mindkét különkiadás speciális dobozban, kiegészítő szíjjal vásárolható meg.

 

 

Technikai információk:

Szerkezet: Automata Mido Calibre 80 (ETA C07.621 base), 11½’’’, Ø25,60 mm, magasság: 5.22 mm, 25 ékkő, 21,600 vph. Finoman dekorált Elaboré-grade szerkezet, rezgő súly, amelyeket genfi csíkok és a Mido logó díszít. Funkciók: HMSD + nap. A kimagasló pontosság érdekében 3 különböző helyzetben állítható. Akár 80 órás járástartalék.

Tok:

Szíj:

Számlap:

Mutatók: