Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 10:44

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

Cikkünkben igyekszünk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat a lépcsők fényforrásainak a kiválasztásához, hogy sikerüljön olyan végeredményt elérni, amelynek a csodájára fognak járni a környékről.

 

A lépcsővilágítás kivitelezésének előnyei

 

Természetesen az egyik legfontosabb szempont a lépcső megvilágításának a kivitelezése kapcsán a biztonság. Amennyiben ugyanis sikerül kellő mennyiségű fénnyel ellátni az egyes fokokat, akkor el tudjuk kerülni az esetleges botlásokat és eséseket az éjszakai sötétségben.

 

A másik kiemelt szempont az esztétikum. A mai modern megoldásoknak köszönhetően egészen magas szinten tudjuk megvalósítani a beltéri lépcsősorok megvilágítását, így a lámpatestek önmagukban is dekorációs elemnek minősülnek.

 

A segítségükkel valóban olyan összhatást tudunk elérni, amilyennel korábban csak a filmekben vagy a lakások berendezésével foglalkozó nagyobb magazinokban találkozhattunk.


 

A lépcsők világításának lehetséges megoldásai

 

A hagyományos változatot minden bizonnyal sokan ismerik már. Ekkor a világításhoz használatos eszközök a lépcső felett, a mennyezeten kapnak helyet, az üzemeltetésük pedig a két végpontnál elhelyezett kapcsolók segítségével történik.

 

Ennél valamelyest magasabb szintű, illetve tetszetősebb összhatást eredményező opció az, amikor a LED szalagok vagy a fényforrások közvetlenül a lépcsősor felett, a falon vannak elhelyezve. Ezáltal egészen új színt visznek a lakásba, és jelentősen képesek feldobni a hangulatot.

 

A leginkább korszerű megoldásnak a mozgásérzékelővel ellátott lámpatestek számítanak. A működtetésükhöz egyáltalán nincs szükség ugyanis manuális fel- és lekapcsolásra.

 

Amikor bárki a lépcső közelébe ér, a fényforrások érzékelik a mozgást, és automatikusan működésbe lépnek, kellemes fénnyel ellátva a helyiséget a biztonságos haladás érdekében.

 

A lépcsővilágító lámpákról

 

Ma már a lépcsősor megvilágításához használatos fényforrások döntő többsége LED technológiával működik. Csakis a LED-ek képesek ugyanis gazdaságos működés mellett hosszabb távon is olyan erejű és minőségű fényt biztosítani a lépcsők környezetében, amely esztétikai és biztonsági szempontból is megfelel a kívánalmaknak.

 

Természetesen a méret, formavilág és fényerő szempontjából lehetőségünk van a számunkra leginkább szimpatikus változat kiválasztására. Érdemes erre a feladatra rászáni a szükséges időt és energiát, mert a jutalmunk egy egészen új köntösbe csomagolt és szemre nagyon is tetszetős lépcsősor lesz, amin élmény lesz majd végighaladni.