Fordított adventi naptárral hív összefogásra az Ökumenikus Segélyszervezet

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 15:10

December napjaiban nincs is jobb, mint várni, mit rejt az adventi kalendáriumunk következő ablaka. Vagy mégis van? Az Ökumenikus Segélyszervezet Fordított adventi naptárjának célja, hogy napról napra közelebb vigye az embereket a karácsony fő üzenetéhez: a cselekvő szeretethez. A szeretetehseg.hu honlapra látogatók a létrehozott virtuális adventi kalendárium ablakait kinyitva olyan célkitűzéseket ismerhetnek meg, amelyek támogatásával az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül tudnak nehéz helyzetben lévő családoknak segíteni.

„Jobb adni, mint kapni? Tapasztald meg!” – üzeni az Ökumenikus Segélyszervezet Fordított adventi naptárja. A különleges kalendárium 24 ablakból áll, amelyek közül december 24-ig minden nap kinyílik egy. Az egyes ablakok mögött nem ajándékok, hanem a Segélyszervezet célkitűzései rejlenek, melyeket az ország legnagyobb ünnepi összefogása, a szeretet.éhség. adománygyűjtés segítségével tud megvalósítani. Minden ablak kinyitásával újabb lehetőséget kapunk, hogy mi is csatlakozzunk az összefogáshoz, és megtapasztaljuk a segítségnyújtás örömét. A Segélyszervezet felhívása idén sem csupán karácsonyi ajándékokra gyűjt, célja, hogy az ünnepek elmúlásával, a hétköznapokban is segíthesse a nélkülözőket. Legyen szó akar tartós élelmiszerről, tűzifáról, meleg takaróról vagy fejlesztőpedagógusi foglalkozásról, az adományokból valódi segítség lesz. És nemcsak karácsonykor és nem csak adventben, hanem az év 365 napján.

 

 

„A fordított adventi naptár mindannyiunknak segít, hogy a karácsony előtti napok rohanásában figyelmünket az adományozás, a segítségnyújtás öröme felé tudjuk fordítani. szeretet.éhség. adománygyűjtésünkkel idén már 24. éve hívunk arra minél többeket, hogy együtt tegyük szebbé rászorulók ezreinek a karácsonyát és segítsük őket a hétköznapokban is!” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.