Különleges növénytermesztő készüléket mutat be az LG

forrás: Prím Online, 2020. január 6. 09:27

Az LG Electronics a 2020-as CES-en mutatja be első beltéri növénytermesztő készülékét. A városi kertészkedés szerelmeseit megcélzó, álló hasáb alakú, beépíthető készülék fejlett világítás- és hőmérséklet-szabályozási technológiát, valamint korszerű öntözőrendszert használ, de a növénytermesztés sikeréhez a kombinált vetőmagcsomagok és a növények fejlődését nyomon követő alkalmazás is hozzájárulnak.

Az új berendezéssel a felhasználók tápanyagokban gazdag és ízletes zöldégeket, friss fűszernövényeket termeszthetnek, mégpedig a saját otthonukban, az év minden szakában. Az innovatív készülék ideális azoknak a városlakóknak, akik egészségesebb, környezettudatosabb életmódra törekszenek, és tudni szeretnék mi található az élelmiszereikben és azok honnan érkeznek az asztalukra.

 

Rugalmasan alkalmazható modulrendszerű felépítésének köszönhetően a berendezés ideális szabadtéri termesztési feltételeket teremt a belső terekben, például a napszaknak megfelelő hőmérséklet beállításával. A ledes világítás, a levegőkeringetés és a nedvszívó anyagokra épülő vízgazdálkodási rendszer révén a magvakból gyorsan nevelhetők olyan növények, amelyeket ízletes ételekhez használhatunk fel. A fejlett növénynevelő rendszer akár 24 kombinált vetőmagcsomag kezelésére is képes, vagyis akár egy négytagú család számára is lehetővé teszi, hogy az otthon termesztett növények széles skáláját fogyasztva élvezzék azok egészségi és kulináris előnyeit.

 

 

A berendezés kifejlesztését az LG háztartási gépek piacán betöltött vezető szerepe és az ott megszerzett tudás tette lehetővé. Az automatizált készülék egyik kulcseleme az LG speciális, nem keringetésen alapuló vízellátási technológiája, amely az egyes vetőmagcsomagokhoz, illetve a fejlődő növényekhez a pontosan szükséges vízmennyiséget juttatja el. E technológia alkalmazásával elkerülhető mind az algásodás, mind a nemkívánatos szagok kialakulása, vagyis a tiszta és higiénikus környezetben biztonságosan fogyasztható, természetes fűszernövények és levélzöldségek termeszthetők. A felhasználókat a növények fejlődésének nyomon követésében külön applikáció segíti, amely hasznos tanácsokkal kíséri végig a termesztési folyamat minden lépését. A kombinált vetőmagcsomagok a magvak mellett tőzeget és műtrágyát is tartalmaznak, így azonnal elültethetők. A készülék bevezetésekor 20 különböző vetőmag áll rendelkezésre, köztük számos salátaféle, cikória és bazsalikom.

 

„Napjainkban egyre többen választják a vegetáriánus vagy a vegán életmódot, számunkra pedig fontos, hogy ehhez a trendhez mi is hozzájárulhassunk” — mondta Song Dae-hyun, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Első beltéri növénytermesztő készülékünk az LG háztartási gépeinek új paradigmáját testesíti meg. A berendezés egyrészt a fogyasztókat ahhoz segíti hozzá, hogy megfelelően táplálkozzanak, másrészt a kertészkedés, a saját élelem megtermelésének örömét is kínálja. Ez összhangban van az LG alapvető céljával, hogy jobbá tegyük az emberek életét.”