50 millió eurós kockázati hitel eszközt kap a Bolt

forrás: Prím Online, 2020. január 17. 13:42

Az Európai Befektetési Bank (EBB) megállapodást írt alá az észt Bolt utazásszervező alkalmazás fejlesztőjével 50 millió euró értékű kockázati hiteleszköz (úgynevezett “venture debt facility”) rendelkezésre bocsátásáról. A finanszírozási megállapodás az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával jött létre az Európai Beruházási Terv részeként.

A hitelkeret a Bolt kutatás-fejlesztési céljainak megvalósítását segíti, hogy szolgáltatásai még biztonságosabbak, megbízhatóbbak és fenntarthatóbbak legyenek a vállalati működés megfelelő hatékonysága mellett. A Bolt a friss pénzügyi forrást a meglévő szolgáltatásai - mint például az utazásszervezés - mellett olyan új szolgáltatások fejlesztésére fordítja, mint az étel házhozszállítás.

 

Az EBB alelnöke, Alexander Stubb a megállapodást méltatva kijelentette: “Európa élen jár a technológia és innováció terén, és ennek remek példája a Bolt. Ahogy mondani szokás, ami mozdulatlan, az valójában visszafelé halad. És a Bolt mindig mozgásban van. Örömmel tölt el, hogy bankunk támogathatja a vállalat szolgáltatásainak fejlesztését, és azok kiterjesztését új területekre.”

 

Paolo Gentiloni, a gazdaságpolitikáért felelős európai biztos elmondta: “Észtország példaértékű Európában a digitalizáció terén. Büszke vagyok, hogy az Európai beruházási terv részeként Európa támogatja az észt Bolt erőfeszítéseit, melyekkel a városi mobilitást javító, innovatív és biztonságos szolgáltatásokat hoz létre.”

 

A Bolt társalapítója, Martin Villig hozzáfűzte: “A mobilitás egyike azoknak a területeknek, amelyeken a Bolthoz hasonló vállalkozások sokat tehetnek hozzá Európa fejlődéséhez. Mi, a Boltnál ugyanazon értékeket valljuk és képviseljük, mint az európai fogyasztók és a szabályozó hatóságok. Ezért is fogadjuk lelkesen az Európai Beruházási Bankot cégünk támogatói között. Részvételük lehetőséget teremt számunkra, hogy még szélesebb európai közönséget érjünk el innovatív szolgáltatásainkkal.”