Ultraszéles gaming képernyő az AOC-tól

forrás: Prím Online, 2020. február 24. 15:01

A képernyő-specialista AOC piacra dobja a 88,98 cm (35 hüvelyk) képátlójú AOC AGON AG353UCG modellt, amely a követező generációs AGON 3 sorozat tagja és a széles körben elismert AG352UCG6 ultraszéles monitor továbbfejlesztett változata. 

Az AG353UCG az összes gémer kívánságlistájára feliratkozik: Az észlelhető mozgási elmosódások nélküli lehető legjobb vizuális élményt 200 Hz-es frissítési ráta, 2 ms GtG válaszidő és alacsony input lag biztosítja. Natív 3440 x 1440 UWQHD (21:9) felbontása 1800R görbülettel társulva a magával ragadó élmény egy következő szintjét teremti meg. A Quantum Dot technológiának, 1000 nit csúcsfényerőnek, a VESA DisplayHDR 1000-nek, a 2500:1 kontrasztnak és a 90% DCI-P3 lefedettségnek köszönhetően az AG353UCG képei szemet gyönyörködtetők. Végezetül a monitor rendelkezik Nvidia G-Sync Ultimate és 1000 nit fényerőt kínáló HDR támogatással, ezzel egy időben kiküszöböli a szakadozást és az akadozást, valamint a késést is csökkenti.

 

Az AOC ultragyors és ultraszéles AG353UCG modellje: a futurisztikus dizájn és a csúcstechnológia találkozása

 

Elegáns futurisztikus dizájn

Az AG353UCG dizájnja igazán különleges. A monitor 3 oldalon keret nélküli kialakítását, hátoldali gyűrű alakú RGB világítását és piros V-alakú lábazatát testvérétől, az AG273QCG modelltől vette át, amely megnyerte a „Red Dot Design Award 2018” formatervezési díjat. Piros/fekete hangsúlyaival, állítható magasságú (120 mm) V-alakú lábazatával ez a modell stílusosan kompakt, mégis erőteljes és rengeteg helyet szabadít fel az asztalon. A képernyő magassága megegyezik a 28 hüvelykes, 16:9 arányú modellekével, de 21:9 képarányának köszönhetően nagyobb vízszintes teret kínál. Így használata kényelmes és felejthetetlen megtekintési élményt nyújt. Hatalmas, 35 hüvelykes képernyője nem csupán a játékoknál és az anamorfikus/ultraszéles filmeknél nyújt magával ragadó élményt – a termelékenységet is növeli. Ez egy olyan kellemes mellékhatás, amelyből a tartalomgyártók és az élő műsorfolyam-gyártók kiválóan profitálhatnak.

 

Készen áll a versenyre

Az AG353UCG modellre való frissítés befektetést jelent minden videojáték műfajba. A 200 Hz-es frissítési ráta nem csupán az autóverseny, a sim, az akció, a MMORPG, vagy az 5v5 aréna játékokhoz kínál versenyszintű sebességet, hanem még a versenyző FPS játékosok számára is. Az egyes pixelek áttűnési ideje olyan alacsony, hogy lehetővé teszi a panel számára, hogy művi hatások nélkül másodpercenként 200 képkockát jelenítsen meg. Az AG353UCG 2 ms GtG értéke gyakorlatilag teljesen kiküszöböli a mozgási elmosódásokat. A játékosok azonnali vizuális visszajelzést kapnak gyors inputjaikhoz, így minden korábbinál jobban „összekapcsolva“ érzik magukat a játékkal.

 

Kiemelkedő képminőség játékokhoz

Az egyik leggyorsabb képernyőnek lenni nem könnyű feladat, de hogy ez lenyűgöző képminőséggel is társuljon, az már egy teljesen más kategória. Az AG353UCG modell VA panelje Quantum Dot technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi a 90% DCI-P3 lefedettséget és ezzel a szabványos sRGB térnél jelentősen nagyobb színteret kínál. A monitor 10-bites panelje 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes, amely finomabb színátmeneteket és HDR (High Dynamic Range, magas dinamikatartományú) tartalmakhoz tervezett pontosabb színeket jelent. Az AG353UCG modell a G-Sync Ultimate technológia révén képes minimális input laggel és pontosan megjeleníteni a VESA DisplayHDR 1000 funkciót támogató HDR játékokat és a HDR filmeket/TV műsorokat is. Dinamikatartománya 0,05 nit fekete szinttől egészen 1000 nit csúcs fényerőig terjed. VA paneljének köszönhetően a monitor 2500:1 statikus kontrasztarányra is képes, amely kétszer nagyobb, mint a hagyományos IPS és TN panelek értékei. Mindezen felül 512 local dimming zóna gondoskodik a hihetelen széles dinamikus tartományról.

 

Extrákkal érkezik

Az AG353UCG nem csupán technikai jellemzőivel tűnik ki, de a kényelmi funkciók terén is.  A modern OSD (On-screen display) menüben kényelmesen navigálhatunk az alsó kávában elhelyezett 5-utas joystickkel. Az előző modellekhez képest a headset tárolása még kényelmesebb lett, mivel jobb és bal oldalon is található tartó. A monitor egyetlen mozdulattal csatlakoztatható elegáns fém lábazatához vagy egy VESA konzolhoz. A lábazat nem csupán stabilitást ad, de hordozófogantyúval is rendelkezik, gondoskodik a kábelkezelésről, az ergonomikus magasságállításról (120 mm) és a dönthetőségről is. Az AOC Light FX funkcióval (személyre szabható gyűrű alakú RGB világítás a hátoldalon) a monitor a gémerek személyes igényeinek megfelelően állítható be. A könnyű üzembe helyezés érdekében a számítógéphez történő csatlakoztatáshoz szükséges összes kábel (DisplayPort 1.4 és HDMI 2.0) a dobozban található.

Az AOC AGON AG353UCG Európában 2020 februárjától lesz elérhető 2509 EUR ajánlott fogyasztói áron.