Lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkezik az új AOC monitor

forrás: Prím Online, 2020. február 26. 15:03

A képernyő-specialista AOC bemutat egy áttörő jelentőségű monitort, melyet a nagyteljesítményű felszerelésekre vágyó, különösen versenyjátékosoknak és e-sportok  rajongóinak szánt. 240 Hz frissítési rátájával és extrém alacsony, 0,5 ms válaszidejével (MPRT) a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC AGON AG273QZ észbontóan gyors. 

A jelenlegi 240 Hz Full HD modellekkel összevetve 2560 x 1440 pixeles szuperéles QHD felbontása egy teljesen új szintet képvisel. A hardcore gémereknek nem kell többé kompromisszumot kötniük a sebesség és a képminőség között. Az AG273QZ olyan következő generációs TN panellel van ellátva, amely szemet gyönyörködtető színek széles skáláját ontja magából (126,4% sRGB, 93,7% AdobeRGB). Akár 400 nit csúcsfényerő elérésére is képes, rendelkezik VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal, mely révén dekódol és megjelenít HDR (High Dynamic Range) képeket. Ezeken felül, az AMD FreeSync Premium Pro technológia minimalizálja a hosszú HDR színtónus leképezést által okozott latenciát, míg a változó képfrissítési sebesség támogatása kiküszöböli az akadozásokat és a szakadozásokat.

Az AOC AG273QZ – Gyors, mint a villám

 

Gyors

AGON - az AOC prémium gaming sorozatának neve egy ókori görög szóból származik, amely konfliktust, küzdelmet vagy rivalizálást jelent. A vadonatúj AGON AG273QZ méltán viseli ezt a nevet hiszen 240 Hz frissítési rátájával és 0,5 ms reakcióidejével - amely észlelhetően, mindössze fél milliszekundumra csökkenti a pixelátmenet idejét - fáradhatatlan versengésre készült.

 

Ennek eredményeképpen az AG273QZ nem köt semmilyen kompromisszumot, a legjobb képminőséget biztosítja villámgyors sebesség mellett.

Színpompás

Az AG273QZ egy jövőbe mutató QHD felbontású (2560 x 1440 pixel) TN panellel van ellátva és támogatja a VESA tanúsítással rendelkező DisplayHDR400-t. A HDR technológiát támogató játékok és filmek ultra realisztikus megvilágítási feltételek mellett tekinthetők meg, amely drasztikusan növeli a magával ragadó hatást. Az AG273QZ panelje lenyűgözően széles színspektrumot jelenít meg (126,4% sRGB, 93,7% AdobeRGB), amely minden eddiginél közelebb áll a valósághoz. Ami a színeket illeti: Az AOC Light FX funkciója egy a hátoldalon elhelyezett személyre szabható RGB LED gyűrű, amellyel a játékosok megmutathatják valódi színűket.

Funkcionális

Az AOC tudja mi kell a gémereknek, nem utolsósorban azért is, mivel támogatja a G2 Esports csapatot. Ezért nem meglepő, hogy a modell rendelkezik egy kényelmes, a lábazat tetején elhelyezett hordozófogantyúval, így a játékosok egyszerűen szállíthatják a felszerelésüket versenyekre és LAN partikra. Továbbá az asztal rendezetten tartása érdekében a gémerek számára mindkét oldalon található headset tartó. Az AG273QZ olyan ergonomikus lábazattal rendelkezik, amely a gémerek egészséges testtartása érdekében lehetővé teszi a magasságállítást, a billentést és a forgatást is. Valamint a Flicker-Free technológia és a Low Blue Light mód a maratoni játékok során minimalizálja a szem igénybevételét. A modell olyan extra funkciókkal is rendelkezik, mint az AOC Game Color, az AOC Shadow Control, hat játékmód (ebből hármat a felhasználó személyre szabhat), egy új, frissített OSD interfész és egy új OSD szoftver (G-menü).

Az AOC AGON AG273QZ modell februártól megvásárolható 769 € ajánlott fogyasztói áron.