Az ABB globális technológiai partnerként csatlakozott a Sauber Engineeringhez

forrás: Prím Online, 2020. március 18. 13:56

Az ABB hivatalos globális technológia partnerként csatlakozott a motorsportra és a gépjárműiparra szakosodott Sauber Engineering AG-hez, a Sauber csoport tagvállalatához.  A partneri együttműködés célja, hogy a két fél kiaknázza az e-mobilitásban és a karbonsemleges fejlesztési projektekben rejlő lehetőségeket.   

Az ABB az együttműködés keretében csúcstechnológia szintű elektromosjármű-töltőállomást telepít a Sauber svájci, Hinwilben lévő központjában, és a legmodernebb villámtöltési technológiát biztosítja a vállalat egyre növekvő számú, elektromos hajtású járművet használó munkatársai számára. A töltőállomás energiaellátását a Sauber központjának parkolójának tetejére épült napelempark biztosítja majd. Ez a naperőmű jelenleg az egyik legnagyobb ilyen létesítmény Svájcban.   

 

A Sauber csoport komoly múltra visszatekintő szakmai kapcsolatokat ápol az ABB-vel. E kiváló kapcsolatoknak köszönhetően az ABB frekvenciaváltói vezérlik a ventilátorok fordulatszámát a Sauber Aerodynamik legmagasabb technológiai színvonalú szélcsatornájában, amelyet a Sauber Motorsport Formula-1-es versenyautóinak a fejlesztésében is használnak. A Sauber csoport modern gyártóüzemében további műszaki együttműködést terveznek, amelynek keretében az ABB számos technológiáját kívánják alkalmazni.   

 

 

A két fél az új partneri együttműködés révén a saját fenntarthatósági céljainak elérését kívánja elősegíteni.  Az ABB a zéró kibocsátást célzó „Mission to Zero” kezdeményezésére összpontosít, míg a Sauber csoport arra törekszik, hogy csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást, és tevékenysége minden területén növelje az energiahatékonyságot.  

 

Robert Itschner, az ABB Switzerland ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Ez a partnerség Svájc minkét ikonikus vállalata számára kiváló lehetőség arra, hogy a károsanyagkibocsátás-mentes jövő megteremtése érdekében tovább szélesítsék együttműködésüket, és megosszák világszínvonalú technológiáikat.” 

     

Frédéric Vasseur, a Sauber Engineering AG vezérigazgatója: „Az ABB-vel történő partneri együttműködés a Sauber Engineering szándéknyilatkozatának tekinthető. Büszkék vagyunk az innováció és fenntarthatóság melletti elköteleződésünkre, és arra is, hogy az ABB-vel közösen végzett, a technológiára és az emberi találékonyság alkalmazására alapozott munkánk jól tükrözi majd e kétirányú elköteleződésünket.”  

 

Christoph Hansen, a Technology & Innovation of Sauber Engineering igazgatója: „A Sauber Engineering az autóipari fejlesztések mellett számos más területen is az innováció és a fejlesztés élvonalába tartozik. A technológiai piac meghatározó szerepelőjének számító ABB-vel folytatandó együttműködésnek köszönhetően mindkét partner képes lesz továbbfejleszteni a saját képességeit. Az elektromosjármű-töltőállomás megépítése csupán az együttműködésünk első lépcsője, és nagyon remélem, hogy a közös munkánk a jövőben számos új területre is kiterjed majd.”     

 

Az ABB Energetika divíziójának „Mission to Zero” stratégiája útmutatóul szolgál az ipar, a lakóépületek és a nagyvárosok fenntartható jövőjének megteremtéséhez.  Az ABB a környezettudatos projektjeiben, így például a németországi Luedenscheidben épített zéró kibocsátású és energetikailag önellátó gyárában is, olyan technológiákat épít ki, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy zöldebb és károsanyagkibocsátás-mentes jövőt lehessen megteremteni mindannyiunk számára. Az ABB globális bevételének már közel 60%-a olyan technológiákból származik, amelyek hozzájárulnak az éghaj-latváltozás kiváltó okainak megszüntetéséhez.