A HP 3D nyomtatással küzd a koronavírus ellen

forrás: Prím Online, 2020. március 26. 12:59

A HP és digitális gyártási közössége a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek kihasználásával járul hozzá a COVID-19 járvány elleni harchoz. A 3D nyomtatással foglalkozó csapatok a rendelkezésre álló technológiát, tapasztalatot és gyártási kapacitást arra használják fel, hogy a vírus elleni védekezésben elengedhetetlen alkatrészeket készítsenek.

Több mint 1000 darab, 3D nyomtatással készült elem már eljutott a vírus ellen küzdő kórházakba. A HP 3D K+F központjai Barcelonában, az oregoni Corvallisban, San Diegoban és a Washington állambeli Vancouverben folyamatosan együttműködnek partnereikkel világszerte, hogy növeljék a termelést és a legszükségesebb alkatrészeket eljuttassák a megfelelő helyre. Az első jóváhagyott és legyártott eszközök között megtalálhatók védőmaszkok, arcvédő pajzsok, maszk rögzítők, orrtisztítók, higiénikus ajtónyitók és lélegeztetőgép-alkatrészek is.  A HP számos ország egészségügyi hatóságaival és iparági szakértőivel együttműködik a hatékony és egységes fellépés érdekében.

 

„A HP és a digitális gyártási partnerei is részt vállalnak az elmúlt évtizedekben példa nélküli vírus elleni harcban. Határokon és iparágakon átívelő együttműködésekkel határozzuk meg a legkeresettebb alkatrészeket, jóváhagyatjuk a terveket és azonnal legyártjuk ezeket 3D nyomtatással – mondta el Enrique Lores, a HP elnök-vezérigazgatója. – Nagyra értékeljük a munkavállalóink, a partnereink, az ügyfeleink és a HP közösség minden tagjának fáradhatatlan munkáját, amellyel az egészségügyi dolgozókat támogatják.”

 

3D nyomtatott eszközök a koronavírus visszaszorításáért

A HP gyártási partnereinek globális hálózata azért dolgozik, hogy biztosítsa a 3D nyomtatással előállított alkatrészek elérhetőségét világszerte.

 

Az első jóváhagyott és legyártott kiegészítők között hasznos mindennapi eszközök találhatók.

 

Számos további eszköz jelenleg is tesztelés alatt áll, ezek gyártása hamarosan elkezdődhet.

 

Számos alkatrész terve elérhető lesz

A HP és a partnerei a vonatkozó weboldalon ingyenesen elérhetővé és letölthetővé teszik számos olyan alkatrész jóváhagyott tervét, amelyeknek összeszerelése egyszerűen házilag is megoldható.  

 

Azok a 3D tervezők és alkotók, akik szeretnének a koronavírus elleni harcban részt venni, ezen a weboldalon tehetik közzé új ötleteiket és applikációikat.   

 

A 3D-nyomtatott alkatrészek beszerzése

Az applikációk fejlesztéséhez való segítség és alkatrészek beszerzése ezen a weboldalon, egy előzetes regisztrációt követően érhető el.

 

A HP kiterjedt nemzetközi 3D Nyomtatási és Digitális Gyártási Partnerhálózata egy magasabb szintre lép, hogy a beérkezett megrendeléseket teljesíteni tudja és ezzel is támogassa az egészségügyet a világ számos pontján.