Az átalakult hétköznapokra keres innovatív ötleteket a Startup Campus

forrás: Prím Online, 2020. március 30. 12:39

Idén tavasszal virtuálisan indítja el a győri Széchenyi István Egyetemmel közös inkubációs programját a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. A képzés végén 20 milliós befektetést is szerezhetnek azok a Győr térségi innovátorok, akik a világjárványban megváltozott hétköznapokra kínálnak megoldásokat vagy egyéb innovatív ötleten, prototípuson dolgoznak.

A győri Széchenyi István Egyetemmel közös UNI Győr Startup Program powered by Hiventures & Quantum Leap programra már nem csak egyetemisták, hanem minden innovátor jelentkezését várják. A szervezők kiemelten a járványban megváltozott hétköznapokra választ adó megoldásokat várják, de a korábbi évekhez hűen továbbra is bármilyen más innovatív ötlettel is lehet jelentkezni.

 

Az öt-ötalkalmas virtuális képzések során a résztvevők megismerhetik egy startup indulásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokat, olyan témákat érintve, mint a csapatmunka, az üzleti modell felállítása, a pénzügyi terv készítése, vagy éppen a versenytársak feltérképezése és a piacra lépés startégiája. Emellett egyéni mentorálásban és pitchtréningen vesznek majd részt, ami felkészíti őket a programot záró Demo Day-re, befektetési ülésre.

 

 

Az UNI Győr Startup Programtól azt remélik a szervezők, hogy segíteni fog a térségben élő és a járványügyi helyzet miatt újrakezdésre kényszerülőknek is elindítani a saját startupjukat. A képzés végén pitchelő csapatoknak a Quantum Leap és a Hiventures befektetői adnak visszajelzést, a legígéretesebb projektekre pedig 20 millió forintos befektetési ajánlatot. „A megváltozott körülményekben kiemelt jelentősége lehet az innovációnak, hogy új megoldásokkal reagáljunk. Válság idején nagy számban születnek disztruptív technológiák, előremutató megoldások. Partnereinkkel saját lehetőségeinkhez mérten a hazai innovátorokat, ötletgazdákat és új cégek, munkahelyek létrejöttét szeretnénk támogatni” – összegzett Kovács Zsolt, a Startup Campus ügyvezetője.

 

A Startup Campus és a Hiventures egyetemi programjai már számos startup indulását segítették, csak a tavaly őszi szemeszter győri és budapesti képzésein 7 startup kapott egyenként 15 millió forintos befektetési ajánlatot.

 

A képzések nyitottak minden innovátor számára, jelentkezni egy skálázható, innovatív ötlettel és egy minimum kétfős csapattal lehet április 2-ig. 

 

További részletek és jelentkezés itt érhető el: https://www.startupcampusuniversity.hu