Közösen gyűjt adományokat a Vatera, a Meska.hu és a Foxpost

forrás: Prím Online, 2020. április 8. 16:43

Összefogásra buzdítja közösségét a Vatera és a Meska.hu. Az online piacterek közös adományozási akciójukban az oldalak felhasználói ingyen felajánlhatják a rászorulóknak a veszélyhelyzet alatt hasznosnak bizonyuló termékeiket. A gyűjtés keretében várnak többek között fertőtlenítő szereket, saját készítésű szájmaszkokat, tartós élelmiszereket vagy digitális oktatáshoz igénybe vehető eszközöket. Az összegyűjtött adományokat a Foxpost ingyenesen juttatja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, innen kerülnek a rászorulókhoz. 

„Fizikailag távolságot kell tartanunk most embertársainktól, az összefogásra azonban minden eddiginél nagyobb szükség van. A jelenlegi helyzetben sokaknak nincs lehetősége arra, hogy beszerezzék a megfelelő eszközöket a vírus elleni védekezéshez, illetve alapvető, a mindennapokhoz, például tanuláshoz szükséges tárgyak sem állnak rendelkezésükre. Közvetítésünkkel a két piactér felhasználói egyszerűen, és a Foxpost közreműködésének köszönhetően biztonságosan tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak” – mondta Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

 

A Vatera ezenfelül tárgyi eszközökkel segíti a Szent László Kórházat a koronavírus elleni küzdelemben 600 000 forint értékben. Az igények előzetes felmérése és egyeztetése után orvostechnikai berendezéseket adományoznak az intézmény infektológiai osztályának, illetve házon belül is gyűjtést indítottak a saját alkalmazottak körében az osztály részére.