Égető kérdések megvitatásával kezdte meg a távolléti oktatást az ELTE Informatikai Kara

forrás: Prím Online, 2020. április 8. 19:32

Az Informatikai Kar vállalkozási ismereteket nyújtó kurzusain minden szinten  a járványügyi helyzet generálta változásokat elemezték.

Az ELTE Informatikai Kara a képzés minden szintjén (BSc, MSc, PhD) biztosít hallgatói számára olyan innovációs, vállalkozási és menedzsment alapismereteket, amelyek nemcsak hozzájárulhatnak ötleteik megvalósításához, a kreatívabb munkakörnyezetek megértéséhez és az azokban való sikeresebb részvételhez, hanem a jelenkor gyorsan változó kihívásaira adandó válaszok kapcsán nélkülözhetetlen soft skilleket is fejlesztik.

 

 

Ezen kreatívitást és alkalmazkodási készséget is fejlesztő kurzusok elsők között tudták lekövetni a járványhelyzet okozta változásokat, a piaci szereplők első reakcióinak és a várható globális változásoknak elemzése mellett izgalmas diszkussziókat kezdeményezve a szemináriumi munkák keretében.

 

 

A távolléti oktatáshoz igazodó online kurzusok rugalmassága lehetővé tette, hogy az EIT Digital  PhD hallgatók számára szervezett Business Modelling kurzus keretében az üzleti modellek generálása kapcsán felmerülő bizonytalansági kérdéseket vizsgálják; míg a BSc hallgatók a nagy tech óriások startégiaváltását elemzik. Az Innosocial aspects of entrepreneurship c. elektív MSc tárgy hallgatói pedig kísérletet tesznek az üzleti szereplők társadalmi felelősségvállalás területén megfigyelhető, változó taktikáinak értékelésére.