Új minisorozat indul a HBO GO-n

forrás: Prím Online, 2020. április 14. 12:59

A Mrs. America az „Equal Rights Amendment”-ért, azaz a nemtől függetlenül egyenlő jogokat biztosító alkotmánymódosítás ratifikálásáért zajló amerikai mozgalom történetét meséli el, és a nem várt ellen-kampányét, amelyet egy Phyllis Schlafly nevű, konzervatív nő indított, akire „a néma többség kedvence”-ként is hivatkoztak. A sorozat bemutatja, hogy az 1970-es évek kultúrharcainak egyik legdurvább csatája hogyan járult hozzá a Moral Majority (Erkölcsi Többség) nevű politikai szervezet megszületéséhez és a politikai erőviszonyok elmozdulásához, és teszi ezt Schlafly mellett a feminizmus második hullámát képviselő olyan nők szemszögéből mint Gloria Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Bella Abzug és Jill Ruckelshaus.

A Mrs. Americát sztárcsapat jegyzi mind a kamera előtt, mind a kamera mögött. A kétszeres Oscar-díjas és Golden Globe-díjas Cate Blanchett alakítja Phyllis Schlaflyt, mellette a kor ikonikus nőalakjait olyan ragyogó színésznők formálják meg, mint az Emmy-jelölt Rose Byrne Gloria Steinem szerepében, az Emmy-díjas Margo Martindale mint Bella Abzug, az Emmy- és Golden Globe-díjas Uzo Aduba mint Shirley Chisholm, az Emmy-jelölt Elizabeth Banks mint Jill Ruckelshaus és az Emmy- és Golden Globe-díjas Tracey Ullman mint Betty Friedan. A szereplőgárdában megtalálható továbbá az Emmy- és Golden Globe-díjas Sarah Paulson, az Emmy-jelölt John Slattery, az Emmy-jelölt Jeanne Tripplehorn, illetve Ari Graynor, Melanie Lynskey, Kayli Carter és James Mardsen.

 

 

A sorozat alkotója, showrunnere és executive producere az Emmy-díjas Dahvi Waller, mellette executive produceri szerepet töltött be az Oscar-jelölt Stacey Sher, Coco Francini, Cate Blanchett, illetve Anna Boden és Ryan Fleck, akik a kilencből négy részt rendeztek, köztük az első kettőt.

 

A sorozat április 18-án, 3 résszel indul az HBO GO-n, magyar felirattal. A tévé premier május 1-én lesz az HBO csatornáján.

 

Előzetes: