A BDSM főbb jellemzői

forrás: Prím Online, 2020. április 17. 10:16

Manapság már senkinek nem jelenik meg a kérdőjel a feje felett, ha azt olvassa valahol, hogy BDSM. De vajon miért van ez? Tisztában vagyunk vele, hogy mit is jelent, vagy csak töredék ismereteink vannak néhány könyv és film alapján? Milyen kellékei vannak, és milyen szabályokat kell betartania annak, aki biztonságosan szeretné csinálni?

A BDSM-ről dióhéjban

 

Ha magyarra szeretnénk fordítani a BDSM mozaikszót, akkor a legjobban úgy lehetne összefoglalni, hogy kötözés-fegyelmezés, dominancia és alávetettség, valamint a szadizmus és mazochizmus érdekes elegye. Ennek során szó sincs durvaságról, az aktus mindig a gyönyört szolgálja, ami mindkét fél számára megadható. 

 

Nem meglepő, hogy a tökéletes bizalom mellett van néhány alapvető szabály, amit mindenkinek be kell tartania a tökéletes közös örömért. Hiszen ilyenkor nem csak a másik kezébe adunk egy feltétlen hatalmat a testünk felett, de bíznunk kell benne, hogy nem él vissza vele, és mindent a szabályoknak megfelelően csinál. 

 

Az aktusnál tökéletes biztonságban kell, hogy tudjuk magunkat és a másikat. Ez azt foglalja magában, hogy a domináns fél vigyáz a saját és a társa egészségére egyaránt.

 

Másik nagyon fontos momentum, hogy a kockázat, a veszély minden esetben együtt jár a BDSM együttléttel. Éppen ezért, bár mindenki megtesz minden tőle telhetőt, de ettől függetlenül bármikor hiba csúszhat az elképzelésbe.

 

Végül pedig kell lennie egy biztonsági szónak, aminek hatására az aktus lágyabb lesz, vagy azonnal abbamarad. 

 

Milyen eszközöket használnak?

 

A BDSM alapvető eszközei közé tartozik a bilincs, a szemtakaró, a különböző korbácsok, paskolók, de akár a szájpeckek és a maszkok is ide sorolhatóak. 

Mivel az ütések szinte alapkövetelménynek számítanak, így a korbácsok és a paskolók használatát mindenképp meg kell tanulnia annak, akit igazán érdekel a szexnek ez a szegmense. 

 

A korbácsok között válogatva rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre. Vegyük plédául a Szeresdmagad.hu webáruházat, ahol megtalálhatjuk a hosszú és rövid szálú darabokat, csakúgy, mint a különleges, dildóban végződőeket is. Sőt, a szettek tartalma is nagyon hasonló, de akár fekete, fehér vagy rózsaszín és lila darabokat is választhatunk. Ezek általában tartalaznak korbácsot, szemtakarót, csuklókötözőt, szájpecket, bilincset és még jó néhány izgalmas eszközt, amiknek biztosan hasznát vesszük egy BDSM aktus során. 

 

Felkeltettük az érdeklődését? Rendeljen még ma egy izgalmas szettet, és próbálják ki, hogy meddig tudják kitolni a határaikat!