A Xerox több fronton is segíti a COVID-19 elleni harcot

forrás: Prím Online, 2020. április 30. 17:18

2020 áprilisától a Xerox a Vortran Medicallal közösen azon dolgozik, hogy felgyorsítsák a Vortran GO2Vent lélegeztetőjének és a hozzá tartozó légúti nyomásmérő eszközének tömegtermelését,– ezzel is segítve a kórházak és a sürgősségi egységek küzdelmét a COVID-19 elleni harcban.

A Vortran GO2Vent készülékét* egyébként sürgősségi felhasználásra, természeti katasztrófák és járványkitörések idejére tervezték. A két vállalat célja, hogy a készülék gyártását 40,000 darabról júniusra havi 150,000 – 200,000 darabra növeljék. A Xerox és a Vortran együttesen akár egymillió lélegeztető eszközt is le tud majd gyártani az elkövetkező hónapokban. A termékeket mindkét cég terjeszti majd.

 

„A Xerox-szal való együttműködésnek egyetlen világos célja van: segítsünk megmenteni annyi életet, amennyit csak lehetséges. A Vortran bevált technológiájával és a Xerox gyártási kapacitásával úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező hónapokban akár 1 millió lélegeztető eszközzel tudjuk ellátni az egészségügyi szolgáltatókat” – mondta a Vortran társalapítója és vezérigazgatója, dr. Gordon A. Wong. „Mindannyiunk számára, ez lesz a legfontosabb feladat, amit valaha csináltunk.”

 

 

A Xerox a lélegeztető eszközök gyártása mellett kórházi fertőtlenítők termelésébe is belekezdett a frontvonalban dolgozó, egyesült államokbeli és kanadai egészségügyi dolgozók számára. A vállalat 2020 júniusáig közel 530 ezer liter kézfertőtlenítőt tervez előállítani. A termékeket olyan viszonteladókhoz juttatják el, akik jóváhagyott beszállítói az frontvonalban dolgozó egészségügyi szervezeteknek.

 

„Ez az az idő, amikor minden egyes cégnek és minden egyes embernek át kell gondolnia, mit tehet a társadalomért” – mondta John Visentin, a Xerox alelnöke és vezérigazgatója. „Az olyan létfontosságú dolgokra, mint a kézfertőtlenítőre továbbra is nagy lesz a kereslet. A csapat gyorsan lépett, kitalálta, hogyan lehet legyőzni az akadályokat, és elkezdi a termék szállítását – mindezt egy hónap alatt.”

 

A cég addig tervezi folytatni a kézfertőtlenítő gyártását, ameddig arra igény van.

Azzal kapcsolatban, hogy a Xerox milyen válaszokat ad a COVID-19-re, látogasson el az alábbi weboldalra: https://www.xerox.com/en-us/about/covid-19

 

_______________
* A GO2Vent gázüzemeltetésű, egyszer használatos lélegeztető eszköz, amelyet percek alatt fel lehet állítani. Folyamatos légzéstámogatást képes biztosítani akár 30 napig az APM-Plus-tól függetlenül. Utóbbi a GO2Vent-re csatlakozva a beteg állapotának és a légzés legfontosabb paramétereinek monitorázást végzi.