Mit tesznek a hekkerek home office-ban?

forrás: Prím Online, 2020. május 4. 09:34

Van, aki kovászt nevel, mások barkácsolással vagy sütéssel vezetik le kreatív energiáikat, de vajon mivel töltik az idejüket a hekkerek a kijárási korlátozások idején?

A Google biztonsági szakértői napi 18 millió COVID-19 témájú adathalász támadást, és még ennél is több spam üzenetet észleltek csak az utóbbi pár héten, ami tisztán mutatja mekkora lehetőséget kínál a COVID-19 járvány a hekkerek számára. A koronavírus miatt home office-ba kényszerülő emberek egyre több munkát, tanulást, kapcsolattartást segítő appot töltenek le eszközeikre, melyekkel aztán belső, munkahelyi szerverekre is csatlakoznak. Azonban ezzel – megfelelő védelem hiányában – akaratlanul is szabad utat engednek a kritikus üzleti információkhoz az adathalászok számára.

 

A legelterjedtebb trükkök

 

Hogyan védekezhetsz az átverések ellen egyénileg?

 

Mit tehet a céged a kritikus adatok védelmében?

 

#vegyélhazait

Mivel az adatlopások túlnyomó része könnyen feltörhető, rosszul tárolt jelszavakból fakad, egy biztonságos jelszókezelő használata különösen fontos. A piaci verseny erős ezen a fronton, de a sok, erős multinacionális háttérrel bíró cég mellett egy kisebb magyar startup fejlesztéseként kitűnik a PassMan vállalati jelszókezelő, amely -alacsonyabb ár mellett - a legmagasabb titkosítási szinten őrzi és jogosultságok szerint osztja ki a legféltettebb üzleti titkokhoz vezető kulcsokat, hogy a legdörzsöltebb adathalász se fogjon ki rajtad és a cégeden.