Összefogott a Zyxel és a McAfee

forrás: Prím Online, 2020. május 4. 11:57

Átfogó együttműködést jelentett be a tajvani hálózati kommunikációs gyártó Zyxel és az IT biztonsági specialista McAfee. Az új funkciókkal kibővített ZyWALL ATP tűzfalsorozatot elsősorban a kis- és középvállalkozások igényeire szabták, akik így egy integrált, egyetlen dobozban elérhető komplex védelmet kaphatnak meg hálózatuk védelméhez. 

A Verizon Adatszivárgás 2019-es kutatása alapján a kibertámadások több mint 40%-a  a kis- és középvállalkozásokat veszi célba, akik így kénytelenek olyan védelmi megoldást keresni, ami a saját hálózatuk méretének is megfelel. A McAfee rosszindulatú kártevők elleni megoldásának integrációja a Zyxel csúcskategóriás ATP tűzfal termékcsaládjába a legmagasabb szintű kártevő észlelést eredményezi, amellyel még jobb biztonsági teljesítmény és fejlett web szűrés érhető el.

 

„A kkv-knak most nagyobb szüksége van a kiberbiztonsági támogatásra, mint valaha. Büszkék vagyunk, hogy a Zyxel partnereként segíthetünk abban, hogy az ügyfelek bizalmas adatai még nagyobb biztonságban lehessenek.” - mondta Javed Hasan, a McAfee termékstratégia és partneri kapcsolatok globális vezetője.

 

Átfogó, „minden-az-egyben” megoldás

A Zyxel emellett két új eszközt is bemutatott az ATP termékcsaládban - az ATP100W és az ATP700 modellt. Ezek a minden-az-egyben modellek a felhő alapú sandboxing megoldásokat integrálják a biztonság további eszközeivel, az ismert és ismeretlen fenyegetések észlelésére és blokkolására. A legújabb ZLD 4.5 firmware-től kezdve a Zyxel ATP tűzfalai az Express és Stream módokban egyidejűleg képesek futtatni a rosszindulatú kártevők keresését. Az Express módban egy folyamatosan bővülő, mesterséges intelligencián alapuló felhő adatbázis ad információkat a fenyegetésekről, míg a Stream üzemmód biztosítja az alapos helyi szkennelést. 

 

A két megközelítés erejének kombinálásával az új hibrid üzemmód maximalizálja a biztonsági lefedettséget az alapos és széleskörű biztonsági ellenőrzésnek köszönhetően, a hálózatok így belülről is védelmet kapnak, hogy a vállalkozások gyorsan léphessenek fel az állandóan fejlődő kibertámadások ellen.

 

„Ez egy kihívásokkal teli időszak a vállalkozások számára. Az elmúlt hónapokban nagyon sokan álltunk át az otthoni munkavégzésre a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében. A legtöbb cég számára a naprakész rosszindulatú kártevők elleni fellépés jelenti a legalapvetőbb és a leghatékonyabb megoldást, hogy megvédjék vállalkozásukat a kibertámadások ellen. A legújabb ATP és USG Flex termékcsaládunk átfogó és rugalmas biztonsági védelmet nyújt a kkv-k számára, akik így abban a megnyugtató tudatban fókuszálhatnak a vállalkozásuk menedzselésére, hogy a hálózatuk biztonságban van, hatékonyan és rugalmasan működik” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.