Virtuális Demo Day-en kaphatnak 15 milliós befektetést egyetemi ötletek

forrás: Prím Online, 2020. május 8. 19:54

Május 14-én a program történetében először virtuális Demo Day-jel zárul a negyedik Startup Campus x BME powered by Hiventures egyetemi inkubáció, ahol a képzésen résztvevő legjobb négy csapat bizonyíthat a 15 millió forintos kezdőbefektetés reményében.

Idén tavasszal számos jelentkező közül kilenc egyetemista csapat vett részt a Startup Campus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös inkubációjában, ahová ezúttal rendhagyó módon az ország bármely pontjáról érkezhettek ötletek. A programot záró Demo Day-en a négy legígéretesebb csapat fog bemutatkozni gyógyszeripari, zero waste, valamint a program idei agrárkihívásaira benyújtott mezőgazdasági fejlesztésekkel. Utóbbiakat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara innovációs kezdeményezése, a NAK TechLab állította.

 

 

A sikeres felkészülésben üzleti képzések és szakmai mentorálás segítette a csapatokat az elmúlt hetekben. A teljes egészében online megvalósuló, ötalkalmas képzés során megismerkedhettek egy startup indulásához és fenntartásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokkal, többek közt a csapatmunka, az üzleti modell, a pénzügyi terv, a versenytársak feltérképezése és a piacra lépési stratégia témaköreiben.

 

A május 14-i Demo Day-t 16 órától élő közvetítésben követhetik az érdeklődők, a részletes program az esemény oldalán olvasható.