5+1 képzés, mellyel könnyen indíthatsz saját vállalkozást

forrás: Prím Online, 2020. június 29. 14:41

A vállalkozói életforma egyre vonzóbb a fiatalok körében, de sokaknak nincs ötlete, milyen vállalkozást indítsanak. Szerencsére ma már rengeteg szakmai képzés van, melyek elvégzése után viszonylag gyorsan, jelentős befektetés nélkül, akár egyedül is el lehet indítani egy vállalkozást.

A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső portál összegyűjtötte, mely képzések elvégzésével lehet könnyen piacképes vállalkozást indítani.

 

1. Edző, fitness instruktor

Mindened a mozgás, szeretsz emberek között lenni? A haverok mindig hozzád fordulnak edzési tippekért? Váltsd készpénzre a hobbid, tarts profi egyéni vagy csoportos edzéseket, készíts személyre szabott edzéstervet, esetleg oktatóvideókat. Ehhez első lépésként érdemes elvégezni egy Sportoktató vagy Fitness Instruktor tanfolyamot.

 

2. Coach

Az utóbbi években az emberek már nem csak a testüket tartják karban, de a szellemi fejlődésükre is szívesen áldoznak.

 

A magasabb életminőségre való törekvés is egyre több emberben ott van, és kevésbé idegenkednek attól, hogy külső segítséget vegyenek igénybe, ha elakadnak az életük valamely területén. És ami nem mellékes, hogy szívesen fizetnek is ezért.

 

Mindezek lehetővé teszik, hogy életvezetési tanácsadóként, azaz life coachként érj el sikereket.

 

3. Marketing kivitelező

Csak a magyar piacon vállalkozások tízezrei küszködnek a vevőszerzéssel, és nyitott pénztárcával állnak sorba olyan szakembereknél, akik segítenek megoldani a problémáikat.

 

Nem muszáj komplett marketing kivitelezést vállalnod, azaz nem kell értened mindenhez. Kiválaszthatod a marketing egy részterületét, és vállalhatsz kivitelezési munkákat csak ezen a területen. Például készíthetsz chatbotokat, vállalhatsz Facebook hirdetést, Instagram fiók kezelést.

 

4. Grafikus

Grafikusként cégek arculatát, online és offline hirdetési anyagait tervezheted meg. Ha kreatív vagy, és a nap nagy részében szívesen dolgozol számítógéppel, egyedül, a saját környezetedben, ez Neked való szakma lehet. Ügyfelekkel persze fogsz kapcsolatot tartani, de ez az időd kisebb hányadát teszi ki.

 

5. Weboldalkészítő

Az alap, hogy egy vállalkozásnak legyen saját weblapja és saját blogja. Még ma, a social média korában is elengedhetetlen, hogy legyen egy saját felületed: egy saját domainen lévő weboldal, amit Te tartasz kézben, és nem függsz a közösségi oldalak folyton változó algoritmusaitól. Ezen a téren elképesztő hiányosságokkal lehet találkozni.

 

Itt a lehetőség, hogy kiszolgáld a weblappal nem rendelkező (vagy silány weblappal rendelkező) vállalkozók ezreit.

 

A grafikushoz hasonlóan, a weboldalkészítő munkát is akkor érdemes választanod, ha vonz a számítógépes munka, és előnyként éled meg, ha az időd nagy részében egyedül dolgozol, a saját tempódban. Persze ügyfelezni itt is kell valamennyit, de ha egyszemélyes vállalkozásban gondolkodsz, akkor a munkaidőd nagyobb része egyedül telik.

 

+1 Vállalkozói online tanfolyam + mentorprogram

Egy jó ötlet elengedhetetlen, de közel sem elég egy vállalkozás sikeres működéséhez. Ezen kívül otthon kell még lenned olyan témákban, mint mondjuk a piackutatás, a különböző üzleti modellek, a vevőszerzés, és valamilyen szinten természetesen az adózási kérdések.

 

A vállalkozásod kezdő lépéseiben nagy segítség lehet egy olyan képzés, mely gyakorlatias tanácsokat ad az induláshoz.

 

A sikeres vállalkozások alapja a folyamatos fejlődés. A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső portálon további képzéseket és ötleteket találsz, melyek segítenek, hogy vállalkozásod hatékony és eredményes legyen.