Magyar alkalmazás a világ legjobbjai között

forrás: Prím Online, 2020. június 30. 13:17

Ami az olimpiai arany egy sportolónak, az az Apple Design Awards az appfejlesztőknek. Az évenként odaítélt exkluzív nemzetközi elismerés jelentőségét mutatja, hogy az 5-10 díjazottat több mint 4,5 millió (!) Apple eszközön futó alkalmazás közül választja ki a szigorú szakmai zsűri. A Shapr3D első magyar appként nyerte el a díjat.

Az Apple termékei és szoftverei a kivételes felhasználói élményről és designról váltak híressé, és ráztak fel egy iparágat. Ez is adja a jelentőségét a csapatuktól érkező elismerésnek. 1987 óta minden évben szoftverfejlesztői konferencián (Worldwide Developers Conference, WWDC) jelenti be az Apple az év legfontosabb újításait, idén is ehhez a konferenciához kapcsolódva adják át több, évről-évre változó kategóriában, legfeljebb 10 fejlesztőnek az Apple Design Awards (ADA) elismeréseket.

 

„Korábban a régióból senki nem nyert és Európából sem sokan. Idén a zsűri vita nélkül, egyhangúan döntött arról, hogy a Shapr3D lesz az egyik díjazott. Ez a díj sokat jelent nekünk cégként, és nekem személyesen is. Mindig is azt mondtam, hogy nekünk van a legjobb termék- és fejlesztő csapatunk a CAD iparágban. Most kiderült, hogy az egész világon is a legjobbak között vagyunk. Olyan ez, mintha Michael Phelps mondaná, hogy te vagy a legjobb úszó” – nyilatkozta Csanády István, a Shapr3D alapítója.

 

 

Az Apple Design Awards csapata designban és innovációban is a kiválóságot keresi kategóriáktól függetlenül. Ezért a díjért egymással versenyeznek játékok, szórakoztató alkalmazások, egészségügyi appok és mindenki más, akinek helye van az App Storeban. Ritkán kapják az elismerést szakmai munkát támogató appok, márpedig a Shapr3D ilyen. 

 

A jelenleg iPadeken futó 3D modellező szoftver újradefiniálja a tervezési élményt designereknek, mérnököknek, építészeknek, de azoknak is, akik most vágnak bele a 3D modellezés felfedezésébe. Az iparágban megszokott hónapokig tartó betanulási folyamatot itt néhány órás onboarding váltja fel, a helyhez kötöttséget egy hordozható eszköz, a szigorúan csak egérrel és billentyűzettel működő felületet pedig a kezünk és egy Apple Pencil. A 3D tervezés újra intuitív élmény az app használatával. Az applikációval már a világ 150 országában 250.000 havi aktív felhasználó dolgozik, így a Shapr3D eladásai az elmúlt egy évben meghaladták az egymilliárd forintot. A csapat ősszel dobja piacra az app Mac verzióját és már dolgoznak a Windows termékükön is.