Új digitális megoldásokkal segíti a gazdálkodókat az i-Cell és az AgroVIR együttműködése

forrás: Prím Online, 2020. július 5. 14:55

Azonnali információkhoz juttatja a mezőgazdasági vállalkozókat az i-Cell és az AgroVIR. Az i-Cell elsőként csatlakozott az AgroVIR Connect elnevezésű digitális adatgyűjtő platformjához. 

Az AgroVIR egy a mezőgazdaságban elterjedt vállalatirányitási rendszer, ami a menedzsment szemléletű gazdaságoknak és nagyobb léptékű gazdálkodóknak elengedhetetlenül szükséges eszköze. Az AgroVIRen belül egy összevont menedzsmenttámogató információs felület adatait szolgáltatja az i-Cell i-Fleet rendszere.

 

Az AgroVIR Connect egy olyan új szolgáltatás, amelyben egyszerre rögzíthetők és láthatók az i-Cell által tárolt információk – mint például az üzemanyagszint, gépóra, munkaművelet, sebesség –, illetve a gazdálkodás folyamatai. A mezőgazdasági vállalkozók ezáltal teljes képet kapnak arról, hogyan dolgoznak gépeik az adott földterületen. E mellett további információkhoz jutnak a költségek, a felhasznált anyagok, az alkalmazottak munkaideje, munkabére, a munkaművelet során keletkező járulékok tekintetében. Mindennek eredményeképpen a gazdálkodók mintegy 8-10 olyan releváns információt nyernek ki az AgvoVIR és az i-Cell rendszeréből az AgroVIR Connectnek köszönhetően, ami segíti mindennapi döntéseiket. 

 

 

E szolgáltatás mellett szintén létrejött az AgroVIR Works Lite elnevezésű okostelefonos alkalmazás, amelynek további előnye, hogy segítségével csökkennek az adminisztrációs terhek, valamint a papír alapú adatrögzítést az adatok digitális tárolása váltja fel. Egy mezőgazdasági vállalkozás munkavállalói ugyanis okostelefonjukon rögzíteni tudják napi tevékenységüket, az adatok pedig továbbíthatók az AgroVIR felületére.

 

„Ennek a szisztémának az az újdonsága, hogy különböző szolgáltatók összekapcsolására képes. Ezáltal a gazdálkodók azonnali információkhoz jutnak a gépeik tevékenységét illetően, valamint egy közös rendszerben láthatják a számukra legfontosabb adatokat” – mondta Farkas Károly, az i-Cell operatív igazgatója.

 

Az i-Cell és az AgroVIR együttműködése alkalmas, hogy a gazdálkodók még pontosabb képet kapjanak egy adott területen egy bizonyos növénykultúra művelése költségeinek alakulásáról.

 

Mindkét fejlesztés, azaz az AgroVIR Connect és az AgroVIR Works Lite segítségével minimálisra csökkenthető a személyes találkozások száma, ugyanakkor a munkavégzés folyamata és a gazdálkodás végig átlátható marad. Úgy is mondhatni: a mezőgazdasági vállalkozókat ezáltal hozzásegítették ahhoz, hogy „COVID-ready” legyen a gazdálkodás.

 

Az AgroVIR e két digitális platformja augusztus 1-ig ingyenesen érhető el a gazdálkodók számára.