A Schneider Electric is segített a digitális oktatásban

forrás: Prím Online, 2020. július 13. 14:25

Számítógépekkel támogatott több oktatási intézményt a Schneider Electric a digitális tanításra történő átállás során. A Schneider Electric Alapítvány elindított egy globális programot a pandémia hatásainak enyhítésére: a Tomorrow Rising Fund kezdeményezés keretében több mint 60 országban indultak projektek, amelyek már több mint egymillió ember életét segítették valamilyen módon. 

Több magyar oktatási intézménynek is segítséget nyújtott a digitális tanításra történő átálláshoz a Schneider Electric. A vállalat összesen kilenc számítógépet juttatott el a zalaegerszegi Eötvös József Általásnos Iskola, a Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma számára.

 

A Schneider Electric emellett saját munkatársait is támogatta abban, hogy gyermekeik részt tudjanak venni a digitális oktatásban, a cég 15 számítógépet osztott ki azon munkavállalói számára, akik igényelték ezt. 

 

A Schneider Electric nem csak itthon, de globális szinten is aktív szerepet vállal a Covid19-járvány következményeinek enyhítésében, valamint a gazdaság és a társadalom talpraállásának elősegítésében. Ennek érdekében a Schneider Electric Alapítvány létrehozta a Tomorrow Rising Fund kezdeményezést, ami adománygyűjtéssel, hasznos ismeretek átadásával segíti a leginkább rászorulókat. 

 

A program keretében eddig több mint 60 országban 70-nél is több projekt indult el, amelyek különböző módokon, több mint egymillió ember életét tették jobbá. Az áprilisban rajtolt kezdeményezés a jövőben is folytatódik, és főként az oktatásra, képzési programokra helyezik majd a hangsúlyt.

 

A Tomorrow Rising Fund keretében a Schneider Electric munkatársai – köztük a magyarországi kollégák is - „digitális önkéntesként” segítik azokat a kezdeményezéseket, amelyek célja, hogy hasznos ismereteket adjanak át a gyerekeknek, illetve a fiatal felnőtteknek, illetve ez utóbbi csoportot minél tovább bent tartsák a digitális oktatásban.