Vadonatúj arculatot kapott a Spektrum Home

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 3. 13:17

Augusztus elsejétől vadonatúj arculattal jelentkezik a Spektrum Home és a Spektrum is megújul. 
A Spektrum Home tartalmi kínálata már tavasszal átalakult, azóta a kreativitás, a vágyak és az örömteli pillanatok játsszák a főszerepet a csatorna életében, a színes témaköröknek köszönhetően pedig az arculatváltás is indokolttá vált. 

Az új megjelenés követi a műsorstruktúrát, így a különböző tartalmi témákhoz illeszkednek az identek is, és így azok a kert, a házi kedvenc, lakásfelújítás, kikapcsolódás pillanatait örökítik meg. A boldogság apró pillanatait bemutató identek cinemagraph technikával készültek, melynek köszönhetően a képernyőn csak a fókuszban lévő, fontos részlet van mozgásban, minden más mozdulatlan, így a látvány egyszerre nyugodt mégis dinamikus érzést kölcsönöz a nézőknek. 

 

A csatorna szimbóluma és betűtípusa is megváltozik, a sárga legyező forma eltűnik, helyette egy letisztult, mégis dinamikus dizájnt kap a logó. 

 

A Spektrum Home átalakulásával egyidőben a Spektrum is a trendeknek megfelelő új logót és fontot kap. Szintén eltűnik a jól ismert legyező forma, helyette egy modernebb külsővel itt is csak a csatorna neve lesz látható.

 

Idén nem csak a Spektrum Home-nál, de a Spektrumnál is történt tartalmi változás a kínálatban. Februártól minden hétköznap 14 és 24 óra között ugyanabban az órában azonos tematikájú műsorok láthatók, melyek akár hosszú heteken keresztül is meghatározzák a csatorna műsorrendjét. A néző sok esetben több évados sorozatokra is számíthatnak, így a kiszámítható műsorkezdési időpontokban a várt és megszokott témákkal találkozhatnak. 

 

A két csatorna megjelenése 2016-ban változott utoljára, akkor azonban az elsődleges arculati elemek változatlanok maradtak, most azonban a logók, a színek és a betűtípusok is lecserélődnek.