Tapasztalt jogi szakértővel erősödött az OTT-ONE Felügyelő- és Audit Bizottsága

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 8. 09:55

Dr. Fábián Ábel Balázs személyében tapasztalt jogi szakemberrel erősítette meg Felügyelő- és Audit Bizottságát az OTT-ONE Nyrt. a társaság mai napon megtartott rendkívüli közgyűlésének döntése nyomán. A közel másfél évtizedes szakmai múlttal rendelkező, korábban a Szerencsejáték Zrt. jogi igazgatóhelyetteseként tevékenykedő szakértő Prof. dr. Nemeskéri Zsolttal és dr. Szabó-Kovács Rékával tölti be a rá ruházott tisztséget.

2020. augusztus 7-én tartotta rendkívüli közgyűlését az OTT-ONE Nyrt., amely során a társaság a részvényesek személyes jelenlétében új taggal, dr. Fábián Ábel Balázzsal erősítette meg Felügyelő- és Audit Bizottságát. Az újonnan csatlakozó bizottsági tag mellett a társaság a továbbiakban is támaszkodik Prof. dr. Nemeskéri Zsolt és dr. Szabó-Kovács Réka, az OTT-ONE Felügyelő Bizottságának két korábban megválasztott tagjának szakértelmére. Az új bizottsági tag megválasztását Martonicz Dániel visszahívása indokolta.

 

Dr. Fábián Ábel Balázs a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogász diplomát, majd tőkepiaci és bank szakjogász, ezt követően pedig az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen biztosítási szakjogász szakképzettséget szerzett. Pályafutását a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodánál kezdte, majd 2011-től a Szerencsejáték Zrt.-nél előbb jogtanácsos, majd jogi osztályvezető pozícióban, 2016-tól pedig a vállalat jogi igazgatóhelyetteseként tevékenykedett. Feladatai közé a jogi főosztály működésének menedzselése, a vezetői döntések előkészítésében és meghozatalában való részvétel és a társaság működéséhez szükséges, megbízható jogi háttér folyamatos biztosítása tartozott. Az idei év szeptemberétől ügyvédi tevékenységet kíván folytatni. A felügyelőbizottságok működésében is rendelkezik tapasztalattal, korábban az Szrt. Service Kft. és a Credit Over Követeléskezelő Zrt. felügyelőbizottságának is tagja volt.

 

Az OTT-ONE Felügyelő- és Audit Bizottságának elsődleges feladata az ügyvezetés, illetve a könyvvizsgálat felülvizsgálata. Ez kiterjed mind a társaság működésére vonatkozó jogszabályok és számviteli törvények betartatására, mind a társasági szerződések, az alapszabály, illetve a társaság legfőbb szervi határozatainak betartása feletti ügyeletre.