Fenntarthatóbb Genova a Siemens töltési infrastruktúrának és a Rampini e-buszoknak köszönhetően

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 11. 12:20

A Siemens Smart Infrastructure biztosítja a 10 Rampini E80 elektromos busz töltési infrastruktúráját az olaszországi Genova városában, amelyet az AMT Genova (AMT), a város tömegközlekedési szolgáltatója fog használni. Ezzel a projekttel az AMT folytatja Genova tömegközlekedési rendszerének villamosítását, azzal a céllal, hogy energiahatékony és fenntartható városi mobilitási modellt hozzon létre. A Siemens töltési infrastruktúráját 2021 nyarára tervezik üzembe helyezni.

Az első hullámban a Siemens 10 innovatív plug-in töltőrendszert fog szállítani az AMT Cornigliano depójához, lehetővé téve az e-busok újratöltését az éjszaka folyamán vagy az üzemeltető által tervezett egyéb működési szünetek alatt. A helytakarékos kialakítás lehetővé teszi, hogy később akár 60 töltőegységet telepítsen az állomásra elektromos buszok számának megfelelően – mint egy jövőbiztos moduláris megközelítés.

 

 

A legújabb nemzetközi szabványoknak megfelelő, legfeljebb 100 kW töltési kapacitással rendelkező Siemens Sicharge UC 100 éjszakai plug-in töltőrendszert felhasználva, a depó képes a mennyezeti kábel-leeresztő rendszer segítségével is tölteni a járműveket.  Ez a helytakarékos tervezési koncepció maximalizálja az egy depóban feltölthető buszok számát. A Siemens intelligens töltőszoftverével kombinálva az összes töltési művelet intelligensen optimalizált annak érdekében, hogy minimalizáljuk a teljes energiafogyasztást és a depó csúcsterhelését.

 

200 kWh akkumulátorral felszerelt, a Rampini által készített tíz E80 elektromos busz szélessége 2,2 méter, kapacitása 43 utas. Ezekkel a paraméterekkel ez az egyetlen e-busz típus Európában, amely esetében garantálják a legmagasabb szintű manőverezési lehetőséget a történelmi városközpontokban.

 

„Ez az első olaszországi tömegközlekedési villamosítási projekt bizonyítja rugalmas és kompakt megoldásunk potenciálját, amelyet még ebben a kis történelmi részen adaptálhatunk és integrálhatunk. Büszkék vagyunk arra, hogy felajánljuk technológiánkat, amely Genova városi mobilitását még hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszi” – mondta Marco Rastelli, a Siemens Olaszország energiaelosztás üzletágának vezetője.