A cipő maga az ember

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 09:00

A cipőink rengeteg hatásnak vannak kitéve a mindnenapokban, így elengedhetetlen, hogy ápoljuk őket ahhoz, hogy jó sokáig tartsanak. Télen-nyáron, hóban, fagyban, szikrázó napsütésben kell helyt állniuk amellett, hogy a por és egyéb foltok kikezdik a különböző részeit. Emiatt fontos, hogy a cipőink is megkapják a megfelelő ápolást.

A cipő fontos!

 

Valljuk be, mi az első 5 dolog, amit egy találkozáskor megnézünk a másikon? Ugye, hogy benne van a cipő? Nagy jelentőséget tulajdonítunk neki, hiszen látjuk, hogy milyen állapotban van, ami utal arra, hogy mennyire figyel a másik a részletekre, és mennyire igényes a ruházatára. Éppen ezért mindig figyeljünk oda a cipőnk ápolására, mert nem tudhatjuk, hogy mikor könyvelnek el minket általa valamilyennek, ami lehet, hogy nem is igaz. 

 

Emiatt is fontos, hogy figyeljünk a lábbelink tisztaságára, ápolására, na meg persze az is lényeges, hogy sokáig hű társunk legyen a mindennapokban. Bármilyen hihetetlen, elég nehéz egy igényes és minden szempontból megfelelő cipőt találni manapság. A többség csak fél vagy épp egy évre szól, mert annyi idő alatt elkopik, kilyukad, eltörik a talpa. 

 

Örök darab

 

Minden cipőnél az első felvétel az emlékezetes. Az illata, a kényelem és persze az, hogy tökéletesen simul a lábra. Egy jó minőségű darab esetén ez persze alapkövetelmény, de fontos, hogy minél tovább megőrizzük ezt az érzést. Ezt pedig a hétköznapokban igen nehéz, hiszen a használat során veszít a kezdeti tulajdonságaiból. Ez azt jelenti, hogy ahogy telik az idő, a csillogása, a díszítése megkopik, a talp elszíneződik vagy akár rosszabb esetben el is törik. Ezeken túl pedig szaporodnak rajta a foltok és a szennyeződések, amit időnként el kell távolítani. Kényesebb cipők esetén pedig berepedezik a bőr, aminek hatására pedig mi úgy érezhetjük, hogy hiába a minőség, a cipőnk mégsem annyira első osztályú, mint vártuk.

 

Pedig a cipő ápolásának a hiánya nagyon sokat ronthat az amúgy tökéletes lábbelin. Ahogy mi sem sokáig bírjuk a megfelelő higiéniás körülmények nélkül, így miért is várnánk el egy cipőtől, hogy ápolás híján is kitartson?

 

Tehát kijelenthetjük, hogy ha figyelünk a cipőnk megfelelő tárolására, akkor a tartása megmarad. Ehhez nyújthat segítséget a sámfa, ahogy a bőrcipőket a különféle bőrápolókkal tehetjük széppé és tartóssá. 

 

A különféle ápolókkal a cipő színét őrizhetjük meg, míg akár vízlepergetővé is tehetjük a velúr cipőket. 

 

Nem találta még meg az ideális ápolást kedvenc cipőjének? A Komfortcipő webáruházban egyben láthatja a különböző anyagokra való ápolókat, így sokkal könnyebb lesz választani. Ha pedig a cipőjével együtt rendeli meg őket, akkor már az első pillanattól használhatja is az új lábbelin, hogy sok öröme teljen benne.