Így szabadulhatsz meg gyorsan minden lomtól, szeméttől, törmeléktől

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 24. 20:22

Felgyülemlett az udvarban a lom? Lakásfelújítás után sok építési törmelék maradt a mesterek után? Megörököltél egy ingatlant egy halom kacattal, és szeretnél tőlük mielőbb megszabadulni? Akkor számodra a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a konténerrendelés, melyet megpakolva egyszerre szabadulhatsz meg minden szeméttől, lomtól és törmeléktől.

Milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni?

 

Nem mindegy, hogy milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni. Értem ez alatt azt, hogy veszélyes hulladékot nem rakhatsz a konténerekbe, csak ha külön olyan céget hívsz, aki kifejezetten ezekre specializálódott, de esetükben is van esély arra, hogy csak a telephelyen veszik át a veszélyes hulladékot, és a szállítást nem fogják vállalni. Ugyanakkor konténerrel még így is nagyon sokféle hulladéktól tudsz megszabadulni. Megszabadulhatsz az építési törmeléktől, a lomtól, fától, fémtől, cseréptől, csövektől, csempétől, stb. 

 

Mekkora mennyiségről van szó?

 

Mielőtt konténert rendelnél, érdemes nagyjából megsaccolni, hogy mekkora mennyiségről is van szó. Ezt köbméterben kell megsaccolnod, mert a konténerek is így vannak méretezve. Érdemes kis ráhagyással számolni, mert inkább nagyobb konténert rendelj, mintsem kétszer kelljen a konténer ürítéséért fizetned. Sokkal jobban jössz ki, ha nem centized ki a szeméthegy méretét.

 

Honnan szeretnéd elszállítani a szemetet?

 

Fontos kérdés a szállítás helyszíne. Nem mindegy, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a fel- és lerakodáshoz. Általában kb. 2 autónyi helyre van szüksége a szállítójárműnek a konténer elhelyezéséhez és felvételéhez. Emellett arra is ügyelni kell, hogy elég hely legyen a járműnek a beálláshoz, mind a szélességre, mind a magasságra való tekintettel. Ebben tudnak segíteni a szállítást végző cégnél. Ahogy abban is, hogy milyen engedélyt (és honnan) kell beszerezned akkor, ha közterületre kívánod elhelyezni a konténert. Mert pl. lakás esetén vagy kertes háznál amennyiben nincs elég hely az udvaron, akkor bizony közterületre kell lerakni a konténert. 

 

Nagyon szimpatikus a Budapest Konténer, akik segítőkészek, a honlapjukon pl. kerületenként összeszedték, hogy pontosan hova kell fordulnod engedélyért. 

 

Még építkezel? Akkor ez lehet, hogy érdekelni fog

 

A fent említett Budapest Konténernél van egy olyan szolgáltatás (amivel máshol nem találkoztam), hogy szóródó anyagot szállítanak a konténer lerakásakor. Ez azt jelenti, hogy egy körrel megoldhatod a szóródó anyag (sóder, homok, termőföld) odaszállítását, valamint a konténer bérlését is. Pl. megérkezik a sóder a konténerrel, majd a visszaúton már viszik is el a felpakolt építési törmelékeket. Két legyet ütsz egy csapásra. Az ilyen innovatív és ügyfélbarát kezdeményezések sokat jelentenek egy építkezésnél, a rugalmasságról árulkodnak. Érdemes ezekre odafigyelni.