Elindult az OTT-ONE részvényeinek elemzése

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 2. 11:00

Az OTT-ONE Nyrt. is csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde elemzés-árjegyzési programjához, miután megállapodást kötött az MKB Bank Nyrt.-vel a társaság elemzését illetően. A program keretében készülő elemzések célja a befektetői bizalom további erősítése és a kereskedési aktivitás növelése a kis-és közepes kapitalizációjú részvényekben. Az együttműködés értelmében az OTT-ONE Nyrt. negyedéves beszámolókat készít majd a tevékenységéről, a mostani féléves beszámolók mellett.  

Megállapodás született az OTT-ONE Nyrt. és az MKB Bank Nyrt. között az OTT-ONE részvényeinek elemzésére, ezzel a tőzsde Standard kategóriájában jegyzett társaság hivatalosan is csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde immáron 15 kibocsátót magában foglaló elemzés-árjegyzési programjához. A megállapodás értelmében az MKB Bank Nyrt. lesz az OTT-ONE részvényelemzője, aki a társaság értékpapírjairól rendszeres elemzéseket publikál majd a program keretében. A program része továbbá a tőzsdei társaság által készített beszámolók gyakoriságának növelése: az eddigi féléves beszámolók mellett ezt követően negyedéves riportok közzétételére is sor kerül az OTT-ONE Nyrt.-nél.

 

A befektetési szolgáltató a mai napon publikálta az OTT-ONE Nyrt.-ről elkészített első jelentését, amely a jelenlegi árfolyamhoz képest magasabb, 296 forintos célárfolyamot határozott meg 75 százalékos felértékelődési potenciál mellett. Rácz Balázs, az MKB Bank elemzője a riportban kiemelte: a társaság tevékenysége, amely a magas hozzáadott értékeket biztosító, innovatív IT megoldásokra épül, megfelelő alapként szolgálhat a további dinamikus növekedés számára. Az elemző hozzátette, a hosszú távú együttműködési megállapodások eredményeként az OTT-ONE tovább növelheti az ismétlődő, rendszeres bevételi források arányát.

 

A Budapesti Értéktőzsde 2017-ben elindított programjának első évében összességében 19 százalékkal nőtt a résztvevő cégek papírjainak forgalma az azt megelőző év hasonló időszakához képest, szemben a teljes piac bővülésével, amely 2,4 százalékot tett ki ugyanezen időszak tekintetében. A BÉT tavaly újabb kibocsátók, köztük az OTT-ONE részvényeivel bővítette a programban elemezhető vállalatok listáját: a tőzsde az információellátottság növelését, valamint a részvényforgalom és a likviditás támogatását célzó programba bekerülő kibocsátókat azok mérete, közkézhányada és likviditása alapján választotta ki.

 

„Az OTT-ONE Nyrt. tőkepiaci jelenléte szempontjából meghatározó jelentőségű, hogy bekerült a BÉT elemzés-árjegyzési programjában résztvevő kibocsátók közé, hiszen az elemzések révén tovább erősödhet a társaság tőkepiaci jelenléte, továbbá a befektetői bizalom is erősödhet. A programba való bekerülés szintén elősegíti, hogy az OTT-ONE Nyrt. az intézményi befektetők számára is még inkább láthatóbbá váljon” – nyilatkozta Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Az OTT-ONE Nyrt.-ről szóló első jelentés, valamint a legfrissebb elemzések a Budapesti Értéktőzsde honlapján, valamint az OTT-ONE honlapjának befektetőknek szóló oldalán lesznek a jövőben elérhetőek.