A Red Bull a kreatív álmoknak is szárnyakat ad

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 2. 19:47

Szeptembertől várja a nevezéseket a Red Bull Basement kezdeményezés, amely a jövő innovátorait és gondolkodóit tereli egy mederbe. A több hétig tartó inkluzív ötletbörze során a bolygó legnagyobb fiatal koponyái gyűlnek össze, hogy megreformálják a diákéletet és pozitív hatást gyakoroljanak a világra.

Miért várnál a diploma megszerzéséig, ha már ma megvalósíthatod úttörő ötleteidet?! A Red Bull Basement már harmadik éve hozza össze az egyetemi élet ifjú tehetségeit, akik projektjeikkel közvetetten világunk fejlesztését célozzák meg. Az eseménysorozat nevezési fázisa idén szeptember 1-jén indult a 18 évüket betöltött ambiciózus egyetemi hallgatók jelentkezésére számítva. 

 

 

 

A Red Bull Basement célja összekötni, valamint csapatmunkával és közös ötleteléssel inspirálni a lehető legkülönbözőbb területek innovatív gondolkodóit. Emiatt nem szükséges, hogy a jelentkező tanulmányai kizárólag a műszaki és technológiai területhez kapcsolódjanak – a rendezvény bárkit szívesen fogad, aki hajlandó cselekedni a szebb holnap érdekében, és van ötlete hogyan segítheti akár a környezetvédelem, az energiafelhasználás, az oktatás vagy a digitalizálódó társadalom ügyeit.

 

 

A beküldött pályázatok közül először közönségszavazással jutnak tovább a jelentkezők, majd a Red Bull Basement zsűrije választ ki minden országból egy-egy ígéretes fiatalt. Ezután következik a hat hétből álló fejlesztési periódus, ahol a projektek kidolgozása zajlik. Munkájuk anyagi vonzatát, a network kiépítését és a mentorálást a Red Bull Basement fedezi. Utolsó állomásként az ifjú innovátorok egy 2020. december 10-13. közt megrendezett négynapos globális workshop végén prezentálják kidolgozott projektjeiket.

 

 

A Red Bull Basement így válik egy hatalmas lehetőséggé a pályakezdés előtt álló egyetemi hallgatók számára. A nevezési űrlap és bővebb információk a Red Bull Basement oldalán találhatók.