Megérkezett a OnePlus 8T csúcskategóriás okostelefon

forrás: Prím Online, 2020. október 16. 13:37

A OnePlus nemzetközi technológiai vállalat bemutatta új csúcskategóriás készülékét, a OnePlus 8T-t. A 8-as sorozat új tagja 120 Hz-es Fluid AMOLED kijelzővel és a OnePlus eddigi leggyorsabb töltési megoldásával, a Warp Charge 65-tel érkezik.

“A OnePlus 8T olyan professzionális szintű megoldásokat kínál, mint a 120 Hz-es AMOLED kijelző, a továbbfejlesztett töltési megoldás és az újragondolt, merész kezelőfelület. A OnePlus 8T kívül-belül lenyűgöző élményt nyújt.” – mondta el Pete Lau, a OnePlus alapítója és vezérigazgatója.

 

Warp Charge 65 – Egy napra elegendő üzemidő 15 perc alatt

A Warp Charge 65 egy teljes napra elég üzemidőt biztosít mindössze 15 perc töltéssel. Az új megoldásnak köszönhetően a készülék 4500 mAh-s akkumulátora 39 perc alatt teljesen feltölthető, mindezt átlagos készülékhasználat közben. A OnePlus 8T-ben 12 hőmérsékletérzékelő szenzor biztosítja, hogy a készülék a 65 W-os töltés esetén se melegedjen túl, és kényelmes használatot tegyen lehetővé.

 

120 Hz-es Fluid AMOLED kijelző

A OnePlus 8T-ben található 120 Hz-es Fluid AMOLED kijelző az első olyan 120 Hz-es lapos kijelző, ami megkapta a kijelzők bevizsgálásával foglalkozó DisplayMate A+ minősítését. A kijelzőn minden mozdulatot és érintést akadozásmentes látvány kísér, akár játékról, akár böngészésről van szó.

 

A OnePlus 8T kijelzője a 0,3-as JNCD (Just Noticeable Color Difference) értékű, így a jelenleg elérhető legmagasabb színpontosságot biztosítja.  Az FHD+ kijelző 1100 nites maximális fényerővel bír, így közvetlen napsütésben is jól látható.  A OnePlus 8T fényerejének 8192 fokozata van, ami a különböző fényerőszintek közötti váltást természetessé és kényelmessé teszi. 

 

Erő és teljesítmény

A OnePlus 8T Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platformmal és Snapdragon X55 5G Modem-RF System platformmal érkezik, így több gigabites 5G adatkapcsolatot, professzionális fotóképességeket 2 gigapixel/másodperces sebességet és intuitív, mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat nyújt, valamint képes visszaadni az asztali számítógépekre jellemző felhasználói élményt játékok tekintetében.

 

Az akár 256 GB UFS 3.1-gyel (Universal Flash Storage) érkező készülék gyorsabb és megbízhatóbb teljesítményt biztosít. A kivételes hardver akadozásmentes 4K videorögzítést és -lejátszást tesz lehetővé, mindezt az akkumulátor túlzott lemerítése nélkül. Az 5G kapcsolat nyújtotta előnyöknek köszönhetően a felhasználók akár útközben is streamelhetnek HD videót vagy erőforrás-igényes játékokkal játszhatnak. 

 

Továbbfejlesztett négyes kamerarendszer

A OnePlus 8T kamerája minden pillanatot részletgazdag felvételek formájában örökít meg. A négyes kamerarendszer főkamerája egy 48 MP-es kamera optikai képstabilizátorral, mellette pedig egy 16 MP-es, valamint egy makro és egy monokróm kamera található.

 

Az ultraszéles látószögű 123 fokos kamera segíti többek között a széles nagy tájképek és a monumentális építészeti alkotások megörökítését. A kamerák különböző fényviszonyok közt is éles képeket biztosítanak. Az éjszakai vagy sötétben készült fotók készítését a továbbfejlesztett Nightscape mód segíti.

 

A OnePlus 8T mozgás közben sem hagyja cserben felhasználóját, köszönhetően a videostabilizáló szoftvernek. Az új Video Portrait mód élénk felvételeket készít természetes bokeh effekttel, amihez a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia végzi az emberek és a háttér megkülönböztetését. 

 

Gyönyörű kialakítás

A különlegese fénytörésű Aquamarine Green változat tiszta, fénylő felület, melyen jelentősen kevésbé maradnak láthatóak az ujjlenyomatok az üveg hátlapon. A holdezüst színű változat a OnePlus magas minőségű, matt üvegét a szürke nyugtató árnyalatával ötvözi, ezzel sugallva eleganciát és praktikumot.  

 

 

 

OxygenOS 11 

Az OxygenOS 11 kezelőfelület a OnePlus 8T-n mutatkozik be először, és így ez az első, nem Google által gyártott okostelefon, ami Android 11-gyel kerül forgalomba. Az OxygenOS 11 újragondolt formában nyújtja a OnePlus-tól megszokott felhasználói élményt, tökéletesített elrendezéssel, merész dizájnnal és az egykezes használatot egyszerűvé és intuitívvá tévő hasznos funkciókkal.

 

Az OxygenOS 11 számos újraoptimalizált animációval és gesztussal bővült, és rengeteg lehetőséget kínál a személyre szabáshoz. Ilyen például a 11 új Always On Display óraverzió, egykezes mozdulatok és a Zen Mode 2.0. A letisztult dizájn segíti a felhasználókat napi ügyeik egyszerűbb elintézésében, hatékonyabb és testre szabottabb felhasználói élményt biztosítva. 

 

Ár és elérhetőség

A OnePlus 8T október 15-től előrendelhető az Extreme Digitalnál és az eMagon. 

A készülék október 20-tól kapható az Extreme Digital és az eMag kínálatában. Várható bruttó fogyasztói ára memóriánként eltérő, 239.000Ft (8/128GB memória) és 279.990Ft (12/256GB).