Startol az Országos IT Megmérettetés

forrás: Prím Online, 2020. október 19. 09:36

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb informatikai versenye, ahol 21+1 kategóriában van lehetőségük megmérettetni magukat a versenyzőknek. A hét héten át tartó próbatétel a legszéleskörűbb IT technológiákban megszerzett tudást méri fel. Az akadálymentes weboldal értékteremtő kategóriában, amely éppen ezért ingyenes,  egy olyan napközi számára alakítanak ki e-learning rendszert, ahova a tanulásban az átlagnál több kihívással küzdő gyermekek járnak. 

Október 22-én veszi kezdetét a legnagyobb online informatikai verseny, ahol egy nevezéssel akár az összes kategóriában megmérettetheti magát az arra nyitott szakember. A verseny fontos visszajelzést ad a szakmai tudásról, miközben fejlődésre ösztönzi a résztvevőket, hiszen a rendszerben folyamatosan nyomonkövethetik saját teljesítményüket. Az egyes kategóriák feladatsorait az adott témában kiemelkedő teljesítménnyel bíró vállalat munkatársai rakják össze, amiket független szakértők ellenőriznek. 

 

A tavalyi győztesek 

 

A verseny komolyságát mutatja, hogy az előző évek abszolút győztesei, akik elnyerték a “Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” címet, több állásajánlattal is gazdagodtak. Emellett valódi szakmai elismerésként élik meg a kategória győztesek és a TOP 20-ba kerülők is az eredményüket, hiszen az értékes nyeremények mellett fontos visszajelzést kapnak, hogy mennyire vannak tisztában a technológiai újdonságokkal.

 

Az akadálymentes weboldal kategóriában egy valódi értékteremtő projektben vehetnek részt az érdeklődők, ugyanis egy autista, diszlexiás, látássérült és siket gyerekekkel foglalkozó napközi e-learning rendszerét fogják megalkotni a verseny során. Ez a tapasztalat mindazoknak, akik weboldalfejlesztéssel foglalkoznak, vagy érdeklődnek a téma iránt nagy segítséget fog jelenteni a későbbiekben, hogy rálátást kapjanak, mások milyen akadályokba ütköznek böngészés közben. Az ingyenes kategóriában való induláshoz nincs szükség különösebb fejlesztői ismeretre, minimális HTML, CSS tudás persze nem hátrány, de ezen tudásanyag nélkül is sikerrel megoldhatók a feladatok, amelyek az akadálymentesség főbb kritériumait veszik górcső alá.

 

 

Az Országos IT Megmérettetésre jelentkezni 2020. október 21. éjfélig van lehetőség, és az alábbi kategóriákban tudnak nevezni a versenyzők: