Elérhető az integrált elemző motorral ellátott Oracle MySQL adatbázis-szolgáltatás

forrás: Prím Online, 2020. december 6. 16:58

Az Oracle a napokban bejelentette a MySQL Analytics Engine integrált elemző motorral ellátott Oracle MySQL Database Service adatbázis-szolgáltatást, amelyet az Oracle felhőalapú infrastruktúrájához optimalizáltak, és csak ott érhető el. Ez az egyetlen MySQL szolgáltatás, amely egy egységes platformot kínál az OLTP (Online Transaction Processing) és OLAP (Online Analytical Processing) feladatok számára, ezáltal lehetővé teszi a modern alkalmazások gyorsabb és biztonságosabb fejlesztését és futtatását. 

 Az Oracle MySQL fejlesztői által az Oracle Labs munkatársaival együttműködésben fejlesztett MySQL Analytics Engine egy új, memóriában futó analitikai gyorsító, amely több ezer magra is méretezhető, támogatja a valós idejű elemzéseket, és akár 17-szer gyorsabb és 66 százalékkal olcsóbb, mint az Amazon Redshift. Próbálja ki itt

 

A MySQL jelenleg világszerte a legnépszerűbb adatbázis*, amelyet a világ legnagyobb közösségi hálózatai, online kereskedelmi cégei, bankjai, gyártó- és high-tech cégei használnak. A MySQL adatbázisokat jellemzően OLTP feladatokra használják, ám a legtöbb cég elemzéseket is szeretne futtatni a MySQL adatbázisokban található adatokon.  Ehhez eddig adataikat ki kellett nyerniük, átalakítaniuk és betölteniük (ETL – extract, transform, load) egy különálló elemző adatbázisba, s ez a költséges és komplex folyamat ronthatta a teljesítmény, biztonság és adatminőség szintjét, késleltetve a további munkákat.

 

Az Oracle MySQL adatbázis-szolgáltatás ezzel szemben elemzőmotorjával immár egységes platformot biztosít az OLTP és az OLAP folyamatok számára, ezzel egyszerűsíti az alkalmazásfejlesztést, időt takarít meg, lehetővé teszi a valós idejű lekérdezéseket, növeli a biztonságot és csökkenti a költségeket. Az új szolgáltatás már elérhető az Oracle Cloud összes kereskedelmi régiójában és elérhető lesz az Oracle Dedicated Region Cloud@Customer szolgáltatásban is.

 

„A MySQL a legnépszerűbb adatbázis a fejlesztők körében, ám ezidáig kénytelenek voltak adataikat egy másik, különálló adatbázisba áttölteni elemzés céljára, ami további költségekhez és az elemzésekre később megkapott válaszokhoz vezetett.” – nyilatkozta Edward Screven, Oracle chief corporate architect.  „A MySQL mérnökcsapat legújabb innovációinak köszönhetően az Oracle az egyetlen olyan szolgáltatóvá vált, amely egységesített platformot kínál a fejlesztőknek és az adatbázis-adminisztrátoroknak, akik könnyedén futtathatnak nagy teljesítményű elemzéseket is közvetlenül a MySQL adatbázisukban, az alkalmazások megváltoztatása nélkül – ez teszi az Oracle felhőalapú infrastruktúráját a legalkalmasabbá MySQL alkalmazások futtatására.”

  

___________________

Stack Overflow 2020 Developer Survey