Profizmus felsőfokon: válasszuk ki a legjobb irodabútorokat

forrás: Prím Online, 2020. december 2. 19:54

Irodabútorok: ahogy a nevük is mutatja, irodába illő, való bútorok. Azonban a 2020-as év megtanította szinte mindnyájunknak az egész országban (sőt, szinte az egész világban!) a home office (otthoni iroda) jelentését. És idén rengeteg alkalmazott azzal a problémakörrel találta szemben magát, amelyet általában irodavezetők és magasabb beosztású vezetők szoktak kezelni: be kell rendezni egy irodát! Legyen szó “hagyományos” irodáról vagy home office-ról, az alábbi cikkben adunk néhány tippet arra, hogy mire kell figyelni a tökéletes irodabútorok megtalálásához vezető úton.

Milyen az ideális iroda?

 

Mielőtt rátérünk akár gondolatban is annak átnézésre, hogy milyenek is legyenek a tökéletes irodabútorok, azt kell átgondolnunk, hogy mi is a célunk. Ez elsősorban a csendes, nyugodt környezet létrehozása, amelyben jól tudunk dolgozni, és ha alkalmazottaink itt dolgoznak, vagy ügyfeleket is fogadunk itt, akkor szükség van arra, hogy az iroda megfelelően reprezentálja cégünket, vállalkozásunk image-ét.

 

Ezek mellett a munkafolyamatok “melléktermékeivel” is foglalkozni kell: az emberi szükségletek kielégítésével a mosdóktól kezdve a kávégépekig, a papírszemét elhelyezésével, a megfelelő irodai gépek beszerzésével.

 

Miben tudnak segíteni a bútorok?

 

Egy ideális iroda kialakításában rengeteg faktor létezik, mint a kellő lokáció, megközelíthetőség, az épület liftje, az ablakok mérete, stb. A bútoroknak azonban itt talán még nagyobb jelentőségük van, mint máshol, hiszen az iroda elsősorban munkahely, és ahhoz, hogy jól tudjunk koncentrálni, megfelelő irodai asztalra és irodaszékre van szükségünk. A forgó- vagy hagyományos széknek meg kell felelnie az ergonómiai szempontoknak, az asztalunknak pedig megfelelő méretűnek kell lennie: sem túl magas, sem túl alacsony nem lehet, többek között az egészségügyi kockázat (hát- és derékfájások) miatt.

 

A Homelux webáruházban nagy választékot találunk mindezekből a termékekből, különböző anyagok, stílusok, formák közül választhatunk, legyen szó számítógépasztalról, irodaszékről vagy íróasztalról. A csapat 10 éve dolgozik az e-kereskedelemben, és a vételi folyamaton kívül házhoz szállítással, beszereléssel is foglalkoznak, Magyarország összes települését lefedve. Az irodai bútorokon kívül mindent megtalálhatunk itt, ami az otthon és a kert szóról eszünkbe juthat, egészen a hidrokabinig, jakuzziig, fürdőszobabútorokig.

 

Melyik fontos irodai bútorokról nem esett még szó?

 

Nemcsak maga a munka folyamata és cégünk arculatának kifejezése fontos egy irodában, hanem a tárolási funkció is: az irodai kiegészítő bútorok ebben is segítségünkre vannak. Az irodai eszközök, dokumentumok és mappák elhelyezése nagyon fontos, erre a célra érdemes beszerezni fiókos tárolókat, polcos szekrényeket, fali polcokat.